tirsdag 13. september 2011

Storm i kastene, men overaskende stille

Sted: Gjøva
Dato: 13. september
Vanntemp: 14-16 grader
Sikt: 2 meter
Dykkere: Andreas, Rune, Nils Petter og Fredrik

Kommentar:
Å starte dagen med morgen"dykkert", ble testet av Rune, Nils Petter og Fredrik for en drøy uke siden. Det ga såpass mersmak at neste tur ble spikret allerede da. Bevøykollen med båt var destinasjonen, men de dystre værutsiktene gjorde at vi utvidet med Gjøva som reserveløsning. Roger'n og Andreas ble også utvidet mannskap ombord på skipet til far HekkelStrand. Iveren var stor da SnorkelAlarmen ringte klokken 06.30. Kaffe og utstyr var klartgjort dagen før, det gjenstod bare å ta en kjapp SnorkelBarbering (den hvor man bare tar barten).

Skuffelsen ble like stor som iveren jeg våknet med da meldigen til venstre (trykk på bildet for større versjon) tikket inn fra Rune. Og ser man på den "kraftige" sjøen ved bevøya på tidspunktet er det kanskje ikke noe å si på avgjørelsen. Alarmen til GyltePetter ble besvart med at han skulle dykke okke som, noe jeg selvfølgelig var enig i. Roger'n trakk seg grunnet forstuet nesehår eller noe. I det utstyret var plassert i bilen og kursen staket ut for Jeløya, reddet Rune skinnet med å klargjøre skipet til far og invitere til Gjøva tur.

Andreas ble plukket opp på Son Spa og ikke lenge etter plasket vi rundt Gjøva på jakt etter noe til lunsj. Og jammen, tross elendig sikt (ikke uforventet), ble det ikke lunsj til de fleste. Skipper'n sjøl måtte til Oslo og rakk følgelig ikke å nyte lunsj hjemme. Et par fine flyndrer og en berggylte ble dagens fangst, men vi var mest fornøyd med stedet. Fantastiske formasjoner under vann, som garantert skal beskues igjen ... under bedre forhold.

Kaffen på veien hjem, smakte akkurat så godt som den skulle og Andreas' kalde leftover pizza smakte godt på brygga før avreise.

Nok en herlig tur.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar