søndag 16. oktober 2011

Nye Kjøvangen

Sted: Kjøvangen
Dato: 16. oktober
Vanntemp: 12 grader
Sikt: 1,5 meter i overflaten, bra under 7-8 meter
Dykkere: Roger(!) og Nils Petter

Kjøvangen har vi lenge forbundet med flatfisk og noe kjedelige bunnforhold, sand og ganske flatt.  Men det var før vi fant skatten...  Dykkeabstinenser på jobb gjorde at et noe tilfeldig søk på nettet ga uttelling; -det så ut som det skulle være både en steinrøys og en fin vegg lenger ut og sørover enn det vi har vært tidligere!  Begge deler ble lokalisert på fredag, og skulle utforskes ytterligere i dag. Som sagt, så gjort.

Roger stod og trippet på brygge da jeg kom, litt sein pga visitt hos flatfredrik for å hente kamera, og hansker til Roger. Noe slukøret ble Fredrik hjemme, det var noen takrenner som måtte fikses...

Sikten var betraktelig dårligere enn for to dager siden, grumselaget var tykkere, men det førte til ny dybdepers, 15 meter er notert bak øret.  Det er virkelig flotte formasjoner, steinrøysa på ca 6-7 meter er ikke så stor, men full av liv. Mange små leppefisk under og rundt steinene, morsomt å se på. Når vannet er varmere, skal man ikke se bort fra at det finnes gylter av bra størrelse her. Veggen begynner på rundt 8-9 meter, og fortsetter i flere ca 5-meters sprekker og trinn nedover. Over en av disse kantene på rundt 12 meter kom det en gylte sigende, skuddet satt. Men... selvfølgelig... da så jeg 4-5 lyr(?, det var ihvertfall ikke gylter) av god størrelse rett over kanten og litt lenger ned. Nye Kjøvangen skal besøkes igjen!

Roger måtte hjem for å tre av på naturens vegne før vi tok frem det ordentlige kameraet jeg hentet hos Fredrik, og fikk heller ikke blitt med på flyndreraid på grunna. Skremte opp to, fikk has på en.
Fantastisk herlig å dykke, dette var garantert heller ikke siste dykk før vinteren!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar