lørdag 23. mars 2013

Lite fokus under skropa

Sted: Kjøvangen
Dato: 22. mars
Temperatur: 2 grader
Sikt: 2-3 m
Dykker: Bjørn Erik og Fredrik

Våknet med tett nese til 9 minus og strålende sol. I tillegg hadde svensken meldt om grei sikt et par dager i forveien, så beslutningen om å renske grevet med saltvann stod seg.
Sånn rundt 10-flyndretid ble det avreise med kurs mot Kjøvangen. Blå mann var klar likeledes Flyndra, selv om han som nevnt kom til flyndretid. Vannet så slettes ikke værst ut. Ja reint ut lovende. Såpass lovende at både kamera og pun fikk være med. I tillegg hadde jo Flyndra, Gylta og Snorkelhekkel dratt opp sjekkheftet og handlet litt i forkant.



Det ble testing av pikk og kondom og finner, mens blæra fikk hvile seg til en annen passende anledning. Konklusjonen av innkjøpet var at det overgikk prisen og kan lett anbefales andre med voksende pung.


Sikten var langt fra så god som det så ut til, men det var en helt annen dårlig sikt enn vi hadde opplevd uken i forveien. Dette var definitivt ikke issmelting, men snarere våryret, eller groe, eller algeoppblomstring. Såpass ille var det at selv med mindre enn en meter avstand fra det ønskede objektet klarte undertegnede ikke få fokus på annet en små partikler. Enda godt det er foto-kurs på gang om ikke lenge.



To flate og fy flate det er fortsatt kaldt. Rart man finner gleden med vondskap og dårlig sikt. Men gøy var det. Den største gleden var kanskje den å komme ajour med Gylta og at Blå Mann seiler opp som en trofast kaldtvannsfisk. Søndag er jeg klar på nytt. Heng med av eller på de som vil, kan eller ikke kan.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar