fredag 8. november 2013

Diversnight

Sted: Kjøvangen
Dato: 7. november
Temperatur: 7 grader
Sikt: 4 m
Dykkere: Kasper, Oscar, Bjørn Erik, Jon Arne, Arnulf, Nils Petter og Fredrik

Tallet er definitivt 7. 7 dykkere i det 7 graders vannet 7. november. Så gjenstår det å se om våre 7 blir Sjøtungen på vektskåla for at det blir ny verdensrekord i antall samtidige dykkere på det som kalles Diversnight. Soon Fridykkerklubb varmet opp med vår egen lille Diversnight inne i bassenget, før den harde kjernen skulle møtes ute. Overraskende og gledelig var det at unggutta Kasper og Oscar også ville kjenne på det friske vannet.


Da vi ankom Kjøvangen var allerede Bjørn Erik og Jon Arne på plass og det tok ikke lang tid før også Nils Petter var på plass. Men vi manglet Arnulf. Han skulle jo endelig få vasse i fisk, men var ikke å se, før den gled en ensom og stille kajakk inn på stranda. Han tok likegodt sjøveien fra Son. Sterkt.


Det var tilsynelatende mye mindre liv i  vannet enn det vi har vært bortskjemt med den siste tiden. Ørreten er borte meldte Nils Petter, men det var nok før radarparet Gylta og Flyndra tok seg en svingom. En torsk på ryndt 1,5 kg ble snakka til, mens vi ikke rakk å si så mye som en boble til de to store ørretene. De var blitt redd oss. Har selene i Kjøvangen gjort de skvetne? I tillegg til de to store, kom vi over både 3,4 og 5 av typen rundt kilo'n. De andre kom ikke over noe særlig av størrelse, men noen flate ble rapportert og noen småtorsk.

De fleste av oss var nok relativt kjølige etter en time i vannet, men vår kajakkmannen var ikke i nærheten av å kjenne det på kroppen.
"Nei nå ble jeg jammen våt. Våt av svette. Dette var em god økt". Når vi i tillegg leverte våre rapporter om fisk og røpet hemmeligheten bak funnene, var nok dette en enda bedre økt for vårt nyeste tilskudd i familien.

Takk for en herlig kveld hele gjengen, la oss håpe det holder til rekord. Og så er det bare å beklage at det ikke ble flere og ikke minst bedre bilder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar