torsdag 16. juli 2015

... Så ble det liv .. Rai Rai

Sted: Krokstrand
Dato: 14/07
Vanntemp: 19 grader 
Sikt:  3 m
Dykkere: Nils Petter og Fredrik

Ja det er lenge siden vi har funnet veien til vannet, og ja det er enda lenger siden vi har oppdatert bloggen. Men vi ligger ikke med buken i været ennå, selv om det enkelte dager har fristet. Denne ettermiddagen skulle det dykkes. Gylta hadde meldt om tidlig avgang? .... men han kom ikke før nærmere 2130, snakk om utholden fisk.


Med god fart i alle svinger fant vi veien til Krokstrand, der vi ikke var langt fra å bli kalt gamle griser, i det vi hoppet i drakten, slik vi er lovpålagt å gjøre, foran en ungdomsgjeng som koste seg i solnedgangen. Sikten lovet godt på grunna, men var langt fra lovende lenger ut. Likevel 3-4 meter med flomlykta til Kveita er likanedes.og vi gikk på med friske lunger.

Livet uteble ... noen Ål, en del Bergnebb og to store Gylter (og flere små) var alt vi kunne skilte med etter en times svømmetur nordover. Fiskeren vi møtte hadde sett/følt enda mindre. Ikke et napp på fire timer. Både Gylta og jeg tenkte, hver for oss, hvor er all fisken? Er ikke dette Flatland, og vi har ikke sett en eneste en.

Etter en liten tankepause, altså tømme tanken(e), tok undertegnende noen tak sydover, og smilet var tilbake. Flatland gjorde ikke sitt navn til skamme. At vi det ble registrert Ål store som underarmen til Skippern, er sikkert, Likeledes Ørret av type digg middag og attpåtil mange, like sikkert. når dette bunnet seg med en digg hummer, kunne vi ha hatt et festmåltid. Men så var det dette med Rødlister, lover og regler da. En deilig sjørunge opp mot kiloen fikk ligge, selv om jeg ikke helt vet hvorfor.



Tipp bunn tur, og snarlig visitt i vannet oppfordres. Snakk med Gylta han er klar, selv utforsker jeg nok Uglijan litt nærmere den neste uken.

Dagens Skjellfi(e)sk:

 Dagens Selfie:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar