tirsdag 6. desember 2011

Blånisser ved Kulpe

Blånissene ved Kulpe
Sted: Kulpe
Dato: 6. desember
Vanntemp: 5 grader
Sikt: 1 meter
Dykkere: Nils Petter og Fredrik
 
Langt over en uke siden forrige vannkjenning. Da var det ikke uten nerver og forhåpninger om et knalldykk når det enedelig var dags for annen-hver-tirsdag igjen. SnorkelTaxi'n parkerte i oppkjørselen 930, solen var på vei oppover og turen gikk mot Kulpe. Vi trosset skiltet som truet med borttauing og kjørte helt ned til stranden. Her nede nådde de første strålene vannflaten i det vi helte varmt vann i drakta og gjorde oss klare.

Det tok ikke mer enn litt vassing før vi innså at dette kunne bli mørkt. Sikten sluttet på 1 meter. I håp om at den skulle være bedre lenger ned og lenger ut, la vi på svøm rundt odden nord for Kulpe. Noe bedre var den nedover, men på ingen måte noe å rope hurra for. I det hele tatt ble det et kjipt dykk i 5 graders vann, der det eneste vi så var en fin sjø-ørret. Disse er som kjent ikke lov å skyte, derfor lot vi den være for antagelig å ende sine dager med en krok i munnen fra fiskeren på stranda.

Skal vel ikke ta diskusjonen rundt hva som er verst eller best. Men noe skurrer.

Kan oppsummere med: Et elendig dykk med elendig sikt og ikke noe fangst. Høydepunktet var kaffen etterpå, solen som viste seg frem og at snøen nå laver ned. Uansett må det lett innrømmes vi likvel hadde det adskillig bedre enn om vi hadde vært på jobb eller hjemme for den sakens skyld.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar