søndag 8. januar 2012

SnorkelMekka

Sted: Bølnesodden
Dato: 7. januar
Vanntemp: 4 grader
Sikt: 3,5 meter
Dykkere: Nils Petter og Fredrik

Det ble en tidlig oppgang lørdag morgen. Allerede klokken 09.00 kom SnorkelTaxi'n luskende opp den snølagte bakken i Bingen. At jeg var litt etter skjema kom sikkert ikke som noen atombombe på de fleste. Men Gyltegutten tok det med knusende ro.
- Jeg har satt av hele dagen til det jeg syntes er moro, så null stress.

Vi hatt allerede i forkant bestemt at turen skulle gå til stedet vi hadde blitt tipset om for rett før jul. Etter nøye oppmåling kom Nils Petter til at det var ca 441 meter å gå fra bommen og ned til stranda. Litt langt, men bag på rygg og tralle fungerte utmerket .... i hvert fall en stund. Vi i etterkant veldig glad for at bommen var låst. I bakken ned mot stranden lå det nemlig speilblank skøyteis av ypperste kvalitet, pent gjemt under et lag med løssnø. Hadde vi kjørt her hadde vi blitt boende på Bølnes til Isen var gått. En spennende tanke ... sett med dykkeøyne ..... 

  

Vi kom oss ned til en herlig beskyttet strand som fristet til okkupere til sommeren. At vi får hyttefolket på nakken, kan du banne i Snorkelen på, men det gjør vel ingenting. Det man sier i snorkelen høres ikke uansett. Under overflaten var det desverre litt dårligere sikt enn vi hadde håpet. Men at dette var et sjøstjerne mekka er det liten tvil om. Bunnen utenfor stranden var ypperlig for flatfangst, mens odden var variert, kupert og området rundt såpass grunt at de fleste kunne hatt glede av vannføling her. 

Det ble ikke noe fangst denne gangen (ser man bort fra plastremsa jeg plukket med fra stranden og kastet hjemme), men vi har stor tro på at dette stedet kan innbringe Tunge, Flatfisk, Torsk og Gylte ... til de rette tidene.

Etter dykket ble det rom for både kaffe og stripping. Med smilet på lur blir man aldri kald eller sur ... Mens "The nutty dentist" gjorde seg klar til nytt dykk, ble det skøyter på Kolås for undertegnede.
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar