lørdag 30. juli 2011

Hyller, hummer og kanari

Sted: Sauholmen
Dato: 29/7-11
Vanntemp: ca 21 grader(?)
Sikt: 1,5 meter
Dykkere: Fredrik

Kommentar:
En gang for mange somre siden ga jeg min kompis, Andre Banini, ansvaret for å holde dreggen når jeg la til med de svarte vindueret av en båt utstyrt med rød plysj i taket og en dårlig bilstereo. Det kostet oss en dregg. Mannen var på ingen måte laget for sjøen. Senere viste det seg at å frembringe dunkende rytmer fra alle slags gjenstander det var han et geni på.

Ikke hadde jeg tenkt å dykke etter dreggen når vi la til på Sauholmen mange somre senere, men dykkk ble det. Elendig sikt i overflaten gjorde at jeg egentlig hadde tenkt å gi f, eller blanke ... det var nettopp det som ble gjort. Blanke messingen og i drakta. Første neddykk ga meg bedre sikt lenger ned, noen flotte hyller som ville fått selveste Dolly til å si Parton. På toppen, eller nedenfor en av disse hyllene så jeg en stor Bergylte. Ny strikk på en 10 år gammel harpun var ikke nok. Jeg hadde den på kornet og den briefet med en brystkasse som vil gjort Gunnerud missunnelig på sine glansdager. Fikk jeg den? Faen, selv for ti år siden var sikringstiden påbegynt. Sikringen var på, jeg fomlet med å få den av og sniken begynte å flytte på seg ... Bom. Ja det sa Bom i fjellet.

Men ikke lenge etter satt et nesten like flott eksemplar på harpunpila. Etterfulgt av en dugende flyndre, så ble dette et fint lite dykk. Dessuten fikk jeg skue en stor hummer, så stor at Roffe ville skreket selvforsvar så boble hadde ... boblet og han hadde fått middag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar