SnorkelMat

Når vi plukker snadder fra sjøen, er det for at vi skal kose oss med den ved en senere anledning. Hos oss er det ingen som skyter for å være fandenivoldske, til tross for at det bor en liten djevel i oss alle. Fiskeslagene eller ingrediensene vi henter fra sjøen kan du lære mer om i listen som oppdateres etterhvert som vi blir mer og mer drevne. Vi deler gjerne våre oppskrifter med hverandre og de som hører hverandre til, ja til og med tilfeldig forbipasserende.

SnorkelSuppe


Oppskrift: Fredrik

Plukk 10-20 fine blåskjell (sjekk varsel)
Plukk litt fisk

Etter du har renset fisken koker du kraft på hodet. Fjern gjeller og andre ulumskheter. Fiskebein kan også brukes til kraften som gjerne kokes med litt pappvin av den hvite sorten. Urter og løk er aldri å forrakte.

Blåskjell skrubbes og dampes i en blanding hvitvin, hvitløk, chilli og urter (Basilikum, Oregano eller lignende) Ta ut blåskjellene når de åpner seg.

Tilsett Creme Fraiche og fløte rør godt, jevn med litt maizena om du ønsker en tykkere suppe. Tilsett grønnsaker. Merk at noen grønnsaker trenger kortere tid enn andre. Alt er lov. Tilsett fisken, men ikke kok den i hjel. Her kan også alt brukes. På bildet er det brukt Blåstål og Berggylte. Smak til med pepper. Tilsett blåskjellene rett før du serverer. Fersk loff er ypperlig til. Bånn apetitt.

Senior HekkelSkjell
Oppskrift: Birger Hekkelstrand
Store blåskjell, hakker litt sjalottløk og et par fedd hvitløk og legger på toppen, litt timian og hakket basilikum, og dekk så skjellene med ost og gratiner dem i oven - eller på grill. Glimrende forrett!

Enda ikke testet, men kommmer.


Son's svar på Moule Frites
Oppskrift: Roffe
1 løk
1 fed hvitløk
1 Neve basillikum
2 store purreløk
1 chili
1 dl eplemost
3 dl fløte
1 eggehvite
2 kilo Blåskjell

Finhakk løken, hvitløken, chili og purreløk og fres dette i en storkjele.
Ta 1 dl eplemost oppi, tillsett blåskjell og rør litt rundt. Sett på lokk, når skjellene har åpnet seg, ta de ut og la kraften redusere. Til slutt tar du litt av fløten og rører inn eggehvitten. Ta resten av fløten i kraften og hell inn fløte/eggehvite mens du rører.

Servers med pommes frites, aioli og litt brød til å duppe i sausen.

Nam nam

Bånn apetitt


Lett og enkel kveldsmat
Oppskrift: Roger
1 Flyndre
2 Grovblinkser
Philadelfia ost
Salt
Pepper

Sløy og filetere fisken. Fres den i panna med smør salt og pepper. Fisken legges på grovblinks med Philadelifa ost. Smaker herlig til kvelds


SnorkelKaker
Oppskrift: Fredrik
Hvit fisk, Berggylte og Blåstål ble brukt denne gangen
SnorkelSuppe rester
Vårløk
Hvitløk
Salt
Pepper
Melk
Potetmel

Bland alt i blender, kjøkkenmaskin eller stavmikser som jeg gjorde. Stekes i panne med smør. Varm brødskiver i ovnen. Servers på skive med tynt lag smør og et salatblad eller to. Legg litt basilikum på toppen.

Dette er kanskje det beste jeg har smakt av fisk, i sterk konkurranse med Øwre's tempererte laks. Enjoy.


SnorkelSuppe - Blåstål
Oppskrift: Roger

Miks Blåstålfangsten med kraft fra gårsdagens blåskjellgilde og putt oppi litt godsaker som blomkål, gulrøtter, purre, hvitløk, erter, fløte og salt/pepper. Server med litt kruspersille og nyt:-) smak gjerne til med noe annet snorkelgodt om du har noe liggende...

Undergrunns middag
Oppskrift: Fredrik

Flyndre
Mel
Salt og Pepper
Gultrøtter
Persillerot
Pastinakk
Fennikel
Gressløk
Vårløk
Hvitløk

Filetere Flyndra og rull filetene i Mel og sat+pepper blanding. Stek sprø.
Del grønnsakene foruten Gulrot og Gressløk og kok møre. Moses og tilsettes smør og smakes til med Salt og Pepper. Stek litt vårløk sammen med fisken mot slutten. Server med revet gulrot (bruk gjerne ostehøvel) klipp over gressløk. Deilig middag.

Filleto rombo liscio de Italiano
Oppskrift: Fredrik

Fileter av slettvar
Oliven olje
Hvitvin
Frisk Oregano
Frisk Basilikum
Limepepper
Gulrot
Fennikel
Selleri
Løk
Paprika
Tomat
Poteter
Havsalt

Legg filetene i en blanding av ekstra jomfru oliven olje, hvitvin, finhakket basilikum, oregano og limepepper. La de ligge å kose seg en halvtime, mens du kutter grønnsaker og koker poteter (små som mulig) i vann med havsalt (en grei neve). Når potetene nærmer seg gode oog møre, freser du fisken og grønnsakene i panna. Paprika legges i panna sist og tomaten kan gjerne være rå. Server og dander og ikke minst NYT. Et deilig alternativ til potetene er Penne rørt i salsa arrabiata.