UV-Jakt

Undervannjakt krever ikke mye annet enn sunn fornuft. Noen enkle sikkerhetsregler kan allikevel være greie å følge.

Vanligvis når vi holder på glir vi rrundt på ca 5 meters dyp. Noe særlig over 10 meter er ikke noe poeng for oss foreløpig, men erfarne og godt trente fridykkere jakter fisk helt ned to 20 meter og vel så det. Grunne steder med strøm er ofte de beste fiskeplassene.

Hva fanger vi?
De fleste av oss er vel best kjent som skjørtejegere, og det er nok der den beste fangsten kommer. Men en og annen fisk får vi da også. Dessuten har blåskjellene vært veldig bra i sommer og vi får håpe det varer.

De fleste av oss bruker kun Hawaii-slynge og føler oss mest komfortable med det. Dette setter nok noen begrensinger siden Slynga er best i jakten på bunnfisk. Til de svømmende stimerne er Harpun (gjerne strikk) best.

Harpun finner man i utallige størrelser og former. Likt for de alle er at de må behandles med stor respekt. De er like deødelige som i James Bond filmene altså ... Aldri vei med det, ha det kun spent i vann og aldri sikt mot noen. Vær sikker på at det er en fisk du ser og ikke laksen til kompisen din når du fjerner sikringen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar