lørdag 23. juli 2016

Korsfestet etter funn i hekken

Sted: Stakan, Kollen, Villa Malla og Bølnes
Dato: 22/07
Vanntemp: 21 grader 
Sikt:  3-4 m
Dykkere: Nils Petter og Fredrik 

Det er jo en kjensgjerning at ting som forviller seg bort ofte har gjemt seg i hekken. De siste månedene har jeg lett vanvittig etter undervannskamera mitt, helt uten lykke og definitivt uten hell. Her en dag tenkte jeg på denne kjensgjerningen og tok en skikkelige romstering i egen hekk. Og for en lykke det ble. Kamera tittet frem fra hekken, fullstappa av gamle dritt-motiver. Her var det en gammel kjenning som måtte smøres og vaskes. Ut på sjøen bar det, sammen med Gylta og Buster.

Første stopp ble stakan, men siken var bare sånn pase, og bunn på 8 meter, så vi ikke før etter 5 meter med neover svømming. Her var det bare å komme seg opp i Buster og farte videre.



Vår kjære, kjente kollen, ble neste stopp. Et herlig stoppested, som ikke er lett å nå uten Buster, Turid eller Bettan om du vil. Men Buster, Gylta og Flyndra fant frem. Kollen levde opp til navnet sitt, Gyltekollen. Sikten var fortsatt så der, men likevel ikke for dårlig til dra videre. Det ble en god halvannen time i vannet, etter vi først korsfestet harpunen, da kamera skulle brukes. Gylta derimot tok med seg sin gamle flamme, slangen Viper .... det ble med noen greie bilder og en grei lyr. Denne fant vi på et litt kaldere sted. Det må vel fungere som en slags mellomstopp, for både du og jeg ... og vi to for den sakens skyld ... er oppdratt til å vite at helvete er nedover og der er det varmt ... vel 7 meter lenger ned var det, om ikke svinekaldt, en god del kaldere enn tropevannet til Gyltene i toppen. Vi la oss tilrette på en hylle der nede, og jammen sa man fisk ... der svømte opptill flere lyr i forskjellige størrelser. Dog var de fleste såpass kloke at de holdt seg på god avstand fra slangen. En ble dog for nysgjerrig og endte som frokost hos Gylta.










Om harpunen var korsfestet på kollen, ble den lagt fra død og begravet. Det vil si, om den ble det, gjenoppstod den ved Villa Malla. Dog kunne han gjerne holdt seg begravet, for ikke ville han knerte den fine torsken vi så der borte. Vi likevel såpass fort hjemlengsel at duren gikk over til Bølnes. Der kunne vi konstantere at Gylter ikke er noen partyløver. Det var stilt, helt stilt og det på et sted der Gylta har fanget rekordgylta blant denne gjengen.

En helt herlig kveld, ble noget ødelagt med det faktum at Flyndra hadde glemt hvorfor han hadde klart å oppdrive tillatelse til en hel fredag borte fra fredagskosen, nemlig at det trengtes ingredienser til lørdagens snorkelsuppe. Heldigvis betyr det ny runde i dag, sånt rundt firedraget ,,, uten båt men med harpun. Sauholmen blir et par fisk og noen skjell fattigere og Gylta og Flyndra (evt andre snorkelpikker, poder eller piker) et dykk rikere.

Dagens Selfie:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar