torsdag 27. april 2017

Opp av godstolen

Sted: Krokstrand
Dato: 26. April
Temperatur: 2-4 grader 
Sikt: 1-2 m 
Dykkere: Nils Petter og Fredrik

Etter en lang venting i godstolen, fikk endelig Gylta og Flyndra hoppet i SnorkelTaxi'en og kommet seg til kjente trakter. Turen gikk til brygga på Kjøvangen, men der måtte vi snu (heldigvis for det var en stund siden sist). Brunskjær i sjøen gjorde sitt til at vi kjørte mot Ulveflokken som har vært observert på Krokstrand.

Vi snd ikke snurten av Ulv'en, men vi lette kanskje ikke på rett plass heller. FIsk så vi derimot, faktisk imponerende mye til å ha så dårlig sikt. Det tok bare 4 fraspark med finnene før den første torsken ble observert. Den var liten og hadde ikke skjegg engang. Men torsk var det. Ved siden av torsken spankulerte en sandkrabbe som sneiet borti en rødspette av det store slaget. Vi lot den ligge, da vi hadde en anelse om at den kunne være litt mager etter en lang vinter. Videre på ferden kom vi over en finfin sjøtunge. Denne fikk også ligge lenger, da det kunne se ut som den hadde rogn i påsan. Ørret går det ikke et kveldsdykk uten sammentreff. Vi talte vel et 20 talls av slaget 400-500 gram. Mot slutten kom vi også over en diger taskekrabbe, den første vi har sett på Krokstrand.

Alt i alt var det kanon å komme i vannet, men også kaldt og skuffende dårlig sikt. Det frister med andre ord til gjentagelse. Legger ved en gammel video fra samme sted på samme tid av året .. men altså for noen år siden. Vannet er mye kaldere enn det har vært tidligere på samme tid og sikten dårligere også. Kan virke som våren er litt forsinka.

D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar