mandag 26. juni 2017

Gris med solgangsbris

Sted: Lunde
Dato: 24. Juni
Temperatur: 16 grader 
Sikt: 3 m 
Dykkere: Nils Petter og Fredrik

Hvem som er grisen og hvem som er brisen, lar vi forbigå i stillhet, men i mangel på vaselin, kom fatterns eldgamle greaseboks (minst 30 år gammel) til sin rett på en "øde" strand tilhørende kristenfolket på Lunde. Snakk om synd. Men som kjent det er ingen skam å snu, men denne gangen ville vi først sikre oss en titt i farvannet rundt.

Vi startet turen i dorgefart med kaffe i koppen og stø kurs mot Gyltekollen. Men forholdene der ute var ikke optimale og vi endret kurs nordover og endte, som nevnt på Lunde. Vi kastet dreggen og følte oss relativt sikre på at sjøbrisen, eller havgula om du vil, ville holde seg på land og dermed også bustern (som definitivt trenger et bedre navn).
Det skal sies at vi var svært nære å snu, da vi kunne mer enn antyde brunskjær i sjøen etter fredagens regnskyll. Et skjær i sjøen er jo egentlig på sin plass og skuffelsen da vi la leppa med grease i vannet uteble. vi så jammen et godt stykke både bortover og nedover. Ja til og med oppover de gangene vi var nede for telling .... av gylter. Og vi mistet faktisk tellinga. Det krydde av liv i sjøen denne gang. Vi fikk med oss Bergylter av mass, et par flate, nålefisk, 3-4 ørret, lyr, ål og blåstål. Gandaråta var det selvfølgelig plenty av.

Et herlig dykk ble avsluttet med kaffe i koppen og sol på kroppen. Magisk og dette frister til gjentagelse snarere en tvert om.

Dagens Skjellfies:


Dagens Selfies:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar