lørdag 4. februar 2012

Vraket lagt på is

Sted: Sonstranda
Dato: 04. februar
Vanntemp: 0 grader
Sikt: 6 meter
Dykkere: Nils Petter, Rune og Fredrik

Etter å ha tilknyttet oss en fantastisk person innen lokal sjøfartshistorie, var optimismen til å ta å føle på i forkant av dagens dykk. Det var som det skulle være lørdag ... alle møtte presis klokken 14 som avtalt ... undertegnede var jo i kjent stil forsinket, men ikke mer enn ti minutter.
Da jeg ankom vrakplassen, var Indiana Johansen i full gang med å briefe SnorkelHekkel og GyltePetter. Vi alle fikk dessverre, eller heldigvis, varkdykkeforbud av ekspedisjonslederen.

Indiana Johansen briefer oss. På bildet viser han oss Svan
Men med utstyret i orden og motet i behold, bar det likevel i vannet. Sonstranda ble valgt til å  utforske og teste hvordan det var å dykke uten lufttilførssel under isen. Vi kan lett røpe at det var mildt sagt spennende.


Vi valgte å gå ut på Sonstranda for så å utforske området innenfor den ene brygga. Her var det islagt og skummelt. Men med stor fokus på sikkerhet fikk vi testet følelsen med å dykke under is. En ting kan vi fastslå med en gang. Det er ikke lett å finne hullet .... Tau er et must om man skal under isen. Både et tau festet i dykker og et hengende mot bunn med lodd.

Til det planlagte vrakdykket, hadde vi også fått Son Spa på laget, som en sponsor til toket. Til tross for at toktet, benyttet vi muligheten til en varm dusj og en tur innom boblebadet ... ute ... av alle ting.


Nok en gang fant vi et gammelt anker. Hvor gammelt er vi usikre på, men det jobbes for å bedre kompetansen på området. For feire nettopp ankeret ble det selvfølgelig en .... riktig ... en ankerdram i baren på Son Spa.

Ytterligere bilder:

1 kommentar:

  1. Nok et utrolig artig dykk! Kommer høyt opp på listen "tidenes dykk"!

    SvarSlett