mandag 19. august 2013

Bedre sikt i elva enn i oslofjorden

Sted: Krka og Rogoznica, Kroatia
Dato: 5. August
Temperatur: 26 grader
Sikt: 4m og 8m
Dykkere: Kasper og Fredrik

Med 14 dagers ferie i varmere strøk følger også noen timer i vannet .... heldigvis. Dykkene bar ikke preg av uv-jakt for kofferten inneholdt ikke mer enn dykkemaske, snorkel og kamera. Heldgvis kom jeg over et pent ubrukt sett med Omer finner i en bitteliten butikk. Snakk om flaks. Og varmen i vannet gjorde at man fint holdt både en og to timer i vannet lett. Man skulle 5-6 meter ned før det ble merkbart mye kaldere.

Den første vannkjenningen telles egentlig ikke som dykk, da jeg kun tok på meg maska av ren nysgjerrighet. Det var også i ferskvann, nærmere bestemt i evlen Krka, som sikkert hadde vært fin å fiske i. Fisk så jeg, men aller mest var dette en nasjonalpark med det som følger med i turistsesongen. Mye folk. Sikten var likevel bedre enn Oslofjorden og formasjonene var i og for seg spennende nok.


Etter dette måtte vi komme oss i havet for en halv skikkelig dukkert, og tilsammen får det telle som en. Dagen ble tilbragt på Rogoznica, en liten øy en drøy time fra Zadar. Flott lite sted med stor fisketrafikk om morgenen. Vi dykket rundt en båt og holdt oss for det meste der, men stedet er nok ypperlig som base for råere opplevelser. Det er blant annet en dykkersenter der, som man kan leie seg utflukt gjennom.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar