mandag 29. juli 2013

Fiskesuppelykke

Sted: Lunde
Dato: 28. juli
Temperatur: 19 grader
Sikt: 3 m
Dykkere: Niclas og Fredrik

Denne søndagen var jeg så "uheldig" at min mye bedre halvdel bestilte fiskesuppe til middag med dertil egnet fisk. Bestillingen kom i og for seg dagen før da vi var på butikken og nevnte halvdel, den bedre, mente det var altfor dumt å kjøpe fisk i butikken når Flyndra kunne finne noen i sjøen. Du kan jo bare stikke ut søndag morgen ... jeg ... å nei ... lett å be.



Med meg fikk jeg Triggerfisken, en kollega av han fra Oslo og Blåmann. Kollegaen fra Oslo hadde funnet andre venner dagen i forveien og hadde rett og slett tatt vin over hodet dagen før. Blåmann hadde hatt det enda hyggeligere enn hyggelig og kom aldri hjem tidsnok, dermed ble det Triggerfisken og Flyndra som snek seg blant hyttefolket på Lunde.

Det så bra ut men vi konstanterte fort at det var laber sikt og veldig sjy fisk. Noe så vi og det går vel ikke en gang uten at Triggerfisken fyrer av. Innhold til suppa var sikret i form av den sedvanlige gylta. Foruten denne ble det observert sjøørret, ål og et par flate.

Suppa ble lykke og kjapt oppsummert ble den laget slik:
Kraft fra Gyltehode og skrott ble krydret med hvitløk, chilli og urter og etterhvert spedd ut med hvitvin, eplejuice og fløte. Oppi hev vi noen gulrøtter, litt selleri, litt fennikel, mye purre, ferske urter og en grei slant limepepper. Surr og ror, før man foret med nyskutt fisk, og noe laks fra frysen. Safran for å få susen og den ble saft suse og rett og slett vanvittig god.

Takk til Triggerfisken for kjøring, gode historier, innhold til suppa og generelt godt samvær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar