søndag 28. juli 2013

Full uttelling med noen avvik

Sted: Bevøykollen
Dato: 26. juli
Temperatur: 21 grader
Sikt: 4 m
Dykkere: Bjørn Erik, Niclas og Fredrik

Når man inviterer til dykk Kari-tidlig en fredag midt i fellesferien og får med seg to andre kl 6 om morgenen kan det kalles full uttelling. Når den ene tilfeldigvis stiller med båt, solen skinner og det er like mange krusninger på sjøen som en glattbarbert blomst, kan det lett kalles full uttelling, men det ble både mer og mindre uttelling under vårt besøk på Gyltekollen.

Blåmann sin herlige dykkerbåt tøffet ut kilen mens morgentåka letta og kaffen sank til bunns i mageregionen hos Flyndra. Triggerfisken mamglet kaffe, men var redo som en svenske. Etter litt vennskapelig krangel om hvem som skulle bestemme hvor vi skulle dra, vant demokratiet. Gyltekollen, sånn ca midtfjords, skulle få dem tvilsomme æren av vår tilstedeværelse og fyllesyke danskebåtturister fikk nakne menn å vinke til på sin vei til havn.


Kollen bar sitt navn med rette. Her vrimlet det av den nest mest fargerike av alle oslofjordens fisker. De svømte uredde mellom bena på oss, vel uvitende om at Blåmann var på jakt etter sin første og Triggerfisken var klar for å finne igjen triggeren.




Blåmann gjorde det enkelt og greit. Hans første fangst som UV-jeger ble en flott Gylte. Han avfyrte et skudd og fikk en fisk. Noen som nevnte uttelling? Triggerfisken avfyrte hele syv skudd, men fikk med seg tre flotte eksemplarer til grillen. Noen som nevnte avvik? Flyndra på sin side hadde 100%. 0 skudd 0 treff.




Denne gangen var sikten meget bedre, ja nesten bra. Vi så lett bunn fra 5-6 meter, men et møkkalag med ruglevann gjorde at det var vanskelig å spotte detaljene. Man skulle ikke langt ned for å finne disse vel og merke. Langt over to timer drev vi med strømmen og svømte mot, etterpå disket Blåmann opp med kaffe og solen varmet sterkere enn Hulken.







Takker gutta for en knall start på dagen .... sånn midt i fellesferien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar