fredag 19. juli 2013

Havfrue på land, men dødt i vann

Sted: Hulvika
Dato: 18. juli
Temperatur: 20 grader
Sikt: 3 m
Dykker: Bjørn Erik og Fredrik

Lett revet med etter gårsdagens dykk, satte Blåmann og Flyndra snuta mot gamle høyder. Skulle man tro Holy Divers, var jo sikten knall her bare for to dager siden. Dykket fikk en start tregere enn maneter motstrøms. Planen om oppmøte til samme tid som dagen før, gikk rett på puta tiil Blåmann. Men karen var ikke sen når det kom til lunsjtider. Lunsj i Hulvika er jo ikke å forrakte. Og den seige starten fortsatte. Flyndra hadde lagt finnene hjemme. Men turen hjem etter finner ødela hvilepulsen totalt. Ikke det at vi løp, men det gjorde en vanvittig havfrue på land.

Vel installert på "skjæret" i Hulvika, så alt mye lysere ut. Ikke bare var havfruen friskt i minne, men sikten så også gjennomsiktig ut. Dette måtte bli bra og vi hev oss begge i drakta, neida ikke den samme drakta. Hver for oss i hver vår drakt. Ut i vannet og hva møtte oss. Jo den gode gamle luresikta.

Ikke nok med at sikten var middelmådig og kanskje enda litt verre, men livet var borte. Hadde alle Gyltene flyttet til Kollen? Jeg tror det. Og min bedre halvdel som hadde bestilt fiskesuppe fredag. Ser ut som det blir lammekjøtt på far i steden gitt. Og det skal man vel aldri forrakte. Tilbake til vannet ... jo da vi så jo fisk. Det var noen Gylter, men de helt store var enten dypere eller grunnere eller i alle fall utenfor var synsvidde. Vi hadde noen stimer med småsild, men makrellen hadde ikke funnet samme vei, ei heller andre fiskeslag. Jo forresten, en liten sjøørret av type veldig liten koste seg innerst i vika og en Flyndre så dau som en overkjørt iberiasnegle vaket i gresset.

Til og med krabbene så ut til å innse at Hulvika for tiden var dødens vik. Her var det mest golfballer å finne i tillegg til en frisbee og et par tomflasker. Uten klør og uten mat var det bare å begynne å grave sin egen grav.


Sikten ble noe bedre fra 8 meter,, men som sagt var det litt skuffende. Likevel ble det bortimot to timer i vannet. Vi fikk være ute i det fri og ute i det herlige været. Turens høydepunkt var utvilsomt den bortkomne havfruen av ukjent opphav.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar