fredag 12. juli 2013

Et dykk som hadde det meste

Sted: Sauholmen/Sonstranda
Dato: 11. juli
Temperatur: 19 grader
Sikt: 1,5 m (og verden åpnet seg under 2,5 meter)
Dykker: Nils Petter og Fredrik  (og to snorkelpiker)

Hvordan kan man beskrive et dykk som hadde det meste? Hva er det meste? At sikten var brun kimset både Gylta og Flyndra av. For dette dykket hadde det meste. Dårlig sikt, fantastisk sikt, ufanget fisk og fanget fisk, business og pleasure og til og med et par kompiser (og et par til) de fleste kunne tenkt seg til festmiddag.
La oss begynne fra starten. Stripping etter lovforskiftene til Linda, helt ytterst på brygga ved spahotellet. Varmen gjorde at håndklær hang der de skulle, hjemme i dusjen. Snorkelen fikk sveve løst, men bare til drakta var på. Den svarte kondomen sitter som et pølseskinn på hele kroppen. Men før vi rakk å feste båten til beltet, fikk vi et oppdrag kastet rett i fangstnettet. Eieren av en helt herlig båt lurte på om det vi kunne svinge innom bunn av båten hans for å se etter uherligheter. Det fant vi også. Her snakker vi metersvis av tjukk line fra en fisker, ja kanskje et helt fiskelag. Vi fjernet alt og ble belønnet med Cotes du Rohne av det edle slaget.

Jobben til side, nå skulle det nytes. Turen over til Sauholmen gikk som smurt, men sikten hadde vi ikke store forhåpninger til. Sånn litt melankolsk gikk Gylta ned for å sjekke. Han kom opp igjen som en glad laks. Snakk om terapi. Første neddykket ga fantastisk sikt under 2-3 meter, en kilos torsk, en lyr av samme sort og tror du ikke en kilos hummer også ble beskuet. Gylta, (u)klok av skade, hadde lagt harpun og GoPro hjemme for å kunne konsentere seg om en ting. Bilder.



Dykket langs veggen på Sauholmen var fantatisk og rævva, alt ettersom hvem du spør. Gylta storkoste seg, mens Flyndra begynte bra med funn av hummer type amerikansk, altså stor. Men så ble det bare øresus og sure oppstøt. Gylta på sin side svevde nedover veggene og storkoste seg. Lyr, torsk, hummer, bergnebb, berggylte, blåstål og hummer ble observert, senere på sonstranda ble jammen også sjøtunge ekspedert. Forøvrig var det nok en herlig opplevelse når den store Hummer'en valgte å skremme Gylta på skikkelig Istid vis .. borte .. TITT TEI ....

Fantatisk dykk for noen, ja egentlig for alle. Dette dykket hadde det aller aller meste, og det ble avsluttet på Sonstranda med trening for Soon Fridykkerklubb, der to jenter var ivrige, to gutter var like ivrige, men uten maske og snorkel. Tipp topp og frister til snarlig oftere dykk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar