mandag 8. juli 2013

Moringsdykk


Sted: Kjøvangen
Dato: 7. juli
Temperatur: 19 grader
Sikt: 2 m (meget bedre under 6 meter)
Dykker: Fredrik

Etter noen dager på landet med landligeutskeielser og hestryggen i tre dager, var Flyndra trygt hjemme i sitt rette element. Skjønt kjært barn har mange navn og kjær flyndre har mange elementer. Uansett, tilbake i Son og rett i vannet. Nå skulle Flyndra more seg.

To moringer av typen tung var borte, det vil si de var nok ikke borte, men bøyene festet til moringene var borte. Jeg fant veien til den idylliske plassen der bådd Per, Pål og sikkert også Askeladden bor. Altså innerst i bukta på Kjøvangen. Det krydde av badene barn, solstekte damer og litt rastløse menn der inne. Sommeren er definitivt her. Det merket mann også på vannet, som egentlig var bedre enn på lenge. Varmt og godt, såpass varmt at det egentlig ikke ble godt. I alle fall ikke inne i 5mm, mens man jobbet for fullt. Det ble varmt og ugodt. Sikten var ikke bra, men bedre enn på en stund. 2 meter med godvilje og mye bedre lenger ned.

Første moring ble lokalisert på første nedykk på 4-5 meters dybde. Moring og kjetting ble eksaminert og nytt tau ble festet til kjettingen. Tidligere var tauet festet til en sjakkel i enden av kjettingen. Det var også der problemet hadde oppstått. Skruen på sjakkelen hadde skrudd seg ut (se bilde). Så kan man jo spørre seg hva behovet for en sjakkel er der?

Neste moring lå noe dypere. anslagsvis rundt 7 meter. Nedykket her ble morsomt, for man så bare grums helt til alt åpnet seg ca 6 meter ned. Da fant vi selvfølgelig også moring på første forsøk, men ingen kjetting. Etter som det ble servert biff dagen før (og alle vet hva som hører biffen til), ble jeg fort sliten og anpusten og orket derfor ikke lete veldig mye rundt etter kjettingen. Sjekket oppe på moringen og der var den ikke. Nytt tau ble dratt gjennom og festet til bøye.

Tilbake i bukta ble jeg servert iskald cola av en reddende engel med svømmeringer. Det smakte helt herlig .... og vips var dagens moring overstått. 
 
Etter forrige ukes elend

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar