tirsdag 3. desember 2013

Solskinnstur med Ohaha



Sted: Gjøva
Dato: 2. desember
Temperatur: 6 grader
Sikt: 4 m
Dykkere: Nils Petter og Fredrik 


Høsten er på overtid og det drar seg virkelig mot vinter, i alle fall om man ser på kalenderen. Klok av erfaring fra fjorårets padletur ned Elva oppå isen, så vi vårt snitt til å utnytte denne herlige annen-hver-tirsdag til en aldri så liten avslutning med Sharken Ohaha. Og for en deilig morgen det ble. Sol i panna, gummi på kroppen og kaffe i koppen, mens 20 hester'n til Ohaha bød opp til dans på vei ut mot Gjøva.


Planen om kollenbrøl ble skrinlagt allerede i går, etter en kjapp tid på vindvarselet på Yr. 7 m/s er ikke mye, men mer enn nok om man skal vake rundt på Kollen. Gjøva ble bestemt, siden vi ikke har vært der siden vi ryddet bunnen en gang på tidlig 2000-tallet, altså 2011. Sikten var grei, men heller ikke bedre. hverken på grunna eller lenger ned. Noen store planer om fisk hadde vi ikke, men harpunen ble med likevel og strikkene er ikke strammere enn tanga'n til damene, altså den ble spent.

En flyndre ble filmet og forsøkt fanget med hendene, men kom seg lett unna og passet på å gi Gylta en i leggen i flukten. En godtorsk ble oppdaget helt på sydspissen av Gjøva, den tok seg til litt dypere vann, da han følte faren av spent tanga. Men ikke dypere enn at Gylta fant kompisen og foreviget han på film. Litt senere og rett før landgang, meldte Gylta at mor var på besøk, og vi som kjenner mor, vet at hun ønsker og forventer fisk når hun er på besøk hos gutten fra Hallingdalen. Da tro Flyndra til som en barmhjertig samaritan, eller en ubarmhjerting SnorkelPikk, sett med fiskeøyne. Torsk nummer to kom ikke på film, men på fat.

En helt herlig tur på sjøen, og litt vedmodig også. Sharken må på land i løpet av uka ... men om ikke lenge er det varmere vann og klart for våronn.

Det ryktes forøvrig om at det er film på gang fra dykket ... sånn litt etterhvert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar