torsdag 22. september 2011

Avvenning til ingen nytte

Vi går sjelden tomhendt
 hjem
Sted: Sauholmen
Dato: 22. september
Vanntemp: 13 grader
Sikt: 1 meter, med godvilje
Dykkere: Nils Petter og Fredrik

Kommentar:
Enkelte vil hevde at noen av oss er blitt helt hekta på dette vannstyret. Noen vil sågar hevde at det er vannpiper vi koker te'en i. Vel vi må vel være såpass ærlige at det kan være noe i det. Er vi blitt avhengig?

At den ene ringer foreldrene til venner av datteren for å spørre om ikke barna kan leke sammen ... hos dem, mens den andre ringer tanta til barnet for å høre om ikke de kunne tenkte seg å ha besøk ... det er to tilfeller som i beste fall kan beskrive oss som sleipe. Kanskje bitt eller rett og slett blitt avhengig av dopet. Vårt dop handler da altså om dykkingen. Dybderus om du vil.

Både GyltePetter og FlatFredrik fant ut at grep må taes. Hvorfor ikke bruke de elendige forholdene i fjorden til avvenning? Så tenkt så gjort. Klokken 14.45 stod vi nakne foran konferanse rommet på Son Spa .. noen ble sikkert glad andre mindre glad. Men direkte sure var det vel ingen som ble.

Ut i vannet og en grei svømmetur over til Sauholmen med bag på slep. Første nedykk og vi begge kunne konstantere det vi fryktet. Ingen sikt. Og under 5-6 meter, der sikten så ut til å være bra, var det helt svart. Til tross for at solen prøvde å ødelegge avvenningen vår. Vi svømte et stykke, men ville jammen ikke gi oss. Om det var fordi en flatfisk ble fanget til middagsbordet eller om det var konturene av et spennende landskap ... eh .. sjøskap .. eller rett og slett faenskap, er fortsatt uvisst.

Det vi kan konkuldere med var at avvenningen var totalt misslykket og selv under forhold der man ikke ser noe, gir dette kick. Ja gjerne kikk om du vil. Sikten var faktisk så dårlig at middagen ble fanget med kniv, harpunen hadde gått i bakken om man skulle brukt den.
På tur med reisebag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar