søndag 18. september 2011

Rydding på Gjøva

Sted: Gjøva
Dato: 17. september
Vanntemp: 13-15 grader
Sikt: 2 meter oppe, veldig god nede
Dykkere: Rune, Nils Petter og Fredrik

Kommentar:
Lørdag morgen sånn ca. 0658 våknet jeg til de deilige toner av Cake på SnorkelAlarmen. Den gang golfen var i fokus, hadde to-tre kopper kaffe allerede vært bankers før klokken 8, men siden vi jobber best under vann med lavpuls unnvek jeg både kaffen og å titte under dyna hjemme.

GyltePetter, FlryndreFredrik, SnorkelRune og NoShowRoger var klare for å rydde Gjøva. Det måtte gå som det gikk og to karer strippet på brygga utenfor Son Spa. 4 deilige varmegrader viste termometert og NP, som ikke har sokker, måtte varme føttene i vannet før dykket. Alle fiskerne, og det var ikke få, tittet nysgjerring på oss da vi la på svøm over til Sauholmen med bøye og en stor bag (med kamera, varme klær og kaffe) på slep.

Innen Rune og båten var på  plass, hadde vi allerede sikret en nesten 1,5 kg Berggylte. Den tok FlatFredrik opp og kommentaren til GyltePetter da Rune og båt dukket opp, la liten skjul på at han var missfornøyd med fordelingen så langt.
- Hæ, er Rune her allerede nå?

GyltePetter var ikke klar for å dra videre for å jakte tomflasker på Gjøva :-)

På Gjøva fikk vi SnorkelRune i vannet, med Snorkel, Søppel ble samlet til den store gullmedaljen. Alt fra gamle flasker til nye bokser. Restene av Krabbegildet lot vi ligge, men årgangsspriten tok vi med oss. Det samme gjorde vi nesten med båten vi fant ... foreløpig lot vi den ligge, kanskje den kan bli SnorkelBåt en gang i fremtiden.

Etter søppelfangsten sørget vi for balanse i regnskapet .. både mellom NP og undertegnede og balanse i naturen. Blir det for mange Gylter mister vi mange hummer. Gylte er som kjent den beste lokkematen til dyret med de overdimensjonerte hendene.

Nok en herlig SnorkelDag ble avsluttet med at Rune prøvde sin versjon av UV-jakt. I mangel på harpun, tok han med seg fiskestang ....






1 kommentar:

  1. Flotte bilder!!! Dette var en tur som frister til gjentakelse. Med eller uten søppelrydding....;-)

    SvarSlett