onsdag 28. mars 2012

Urpikken lokalisert

Sted: Kjøvangen
Dato: 27. mars
Vanntemp: 6 grader
Sikt: 6-7 meter
Dykkere: Nils Petter og Fredrik

Annen-hver-tirsdag betyr som regel en herlig start på dagen for de få som har mulighet til det. Denne tirsdagen ble ev det noe ekstra spesielle slaget. Vanvittig deilig sikt, masse fisk, fine anemoner var bare noe av det vi opplevde i solsteken på brygga. I tillegg lokaliserte vi endelig opphavet til navnet vårt, selveste Urpikken.

At vi fant fallos suymbolet på Kjøvangen var veldig passende. Dette er jo antageligvis den plassen i området vi har tilbragt flest timer. Til tross for det herlige været, somlet vi ikke på brygga. Inn i drakt og ut i vannet. Turen gikk bort til moloen, der vi tidligere har sett at det skal være mulig å svømme under selve moloen. Det var et fint sted med mange anemoner og veldig fint lys. Her vil nok mange av våre SnorkelPiker og SnorkelPoder syntes det er artig å utforske.


Et annet sted det er litt spennende å svømme er under dampskipsbrygga på kjøvangen. Også her kan man finne flotte Sjønelikker og stolper gjengrodd av blåskjell og sjøstjerner. Mye fint å se på her. Svømmer man videre inn i bukta, skal det godt gjøres å ikke treffe på en flat kompis eller fire. De er godt kammuflert, men med trenet øye vil du etterhvert oppdage mange av de. Denne gang lot vi alle få være i fred, men stor slettvar ble fanget med henda for siden å bli løslatt og observert.


Enda et herlig dykk ble avlsuttet med kaffe på brygga. Det er slik enhver start på dagen burde vært.

En liten veidosnutt fra dykket:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar