torsdag 8. mars 2012

Lærerik bomtur

Sted: Skutebaugen
Dato: 4. mars
Vanntemp: 2 grader
Sikt: 1 meter
Dykkere: Nils Petter, Rune og Fredrik

Endelig var isen ved hotellet puttet i fryser'n og vi kunne igjen følge med Reidar "Indiana" Johansen ut på ekspedisjon. I kjent fredrik tid dukket vi alle opp klokken 13. Vel nesten alle. Skybert var ikke å se, men det ligger vel fortsatt i navnet.
Fra land, på den langgrunne stranden, så sikten lovende ut for det blotte øyet. For det påkledde øyet fortonet det seg noe annerledes.
- Det er fortsatt like ræva sikt, var konklusjonen til Gylta og Flyndra. Med vann til hoftene og såvidt synlige svømmeføtter (merke lysende grønn), kunne vi bekrefte at blotting bare virker forvirrende.

Vi la like vel på svøm og etter flere neddykk fant vi ut at det faktisk ikke var så ille under 9-10 meter. Litt lys nådde også ned, men bra var det ikke, hverken sikten (2-3 meter) eller lyset.

Vi fant en del østers, mange "sjøkantareller" og en kjempedigert rør. Noen båter fant vi ikke og kan vel i etterpåklokskpapens ånd skrive det på blokka for dårlig organisering.

Fikk vi med oss noe da? Joda, vi har tatt lærdom;
  • Vi har lært litt om at terrenget her nede faktisk var overraskende spennende.
  • Vi har lært at det kan være lurt å studere på kartet på forhånd
  • Vi har lært at en bøye eller to ikke er dumme å bruke for å avgrense søket
  • Vi har lært at det er masse østers til hyggelige stunder og afrodisiak
Foruten lærdommen fikk vi trent oss på litt dypere dykk. SnorkelRune har vist at han har både roen og lungene til å bli med nedover, GyltePetter fant ut at det er fort gjort å gå dypere om man har glemt klokka, mens FlyndreFredrik har konstantert at formen er stigende frem mot våren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar