onsdag 13. mars 2013

Balalaika-dykk

Sted: Krokstrand
Dato: 12. mars
Temperatur: -1 grad
Sikt: Ikke all verden
Dykker: Nils Petter, Bjørn Erik og Fredrik

"Vi kan jo ikke se den grensen under vann", hevder den russiske kapteinen når ubåten har lagt til kai i Drøbak. I Son derimot er det liten tvil om at grensene også er synlige under overflaten, om man driver fiske fra ubåt eller i våtdrakt. Men hekdigvis har vi med maska i behold lov til å ferdes i Sonskilen, på begge sider av grensen.
Det ble hverken fisk eller fugl denne gangen og etter at Kjøvangen ble forlatt med skuffende sikt fra Brygga, gjorde vi et forsøk på Sonstranda. Det så lovende ut fra land og når sant skal sies var sikten mye bedre enn Kjøvangen.

 
Likevel ble det verre og verre jo lenger ut og ned vi kom, ikke det av vi brøt noen ti-meters grense, men ankeret vårt som ligger på ca 7 meter var ikke like moro å avbilde denne gangen. Bare se forskjellen på bildene under.

 Kulde tok oss etter en drøy time, og til tross for dårlig sikt, fant vi stor glede av å tilbringe dagen under vann og titte litt på sola innimellom. Nå venter vi bare på at sikten skal blir bra igjen. Vi antar den er dårlig på grunn av issmelting på fjorden.

Flere bilder .... med sikt:







Den russiske fiskebåten:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar