mandag 4. mars 2013

Beinkaldt vann og beinhard is

Sted: Brevik Marina
Dato: 2. mars
Temperatur: -1 grader
Sikt: 5 meter +/-
Dykker: Nils Petter, Bjørn Erik, Yngve og Fredrik

Med tirsdagens gode sikt friskt i minne var det bare et must å komme seg i vannet i løpet av helgen. Det ble kjørt en SnorkelRecon på formiddagen og Brevik Marina lå ganske fri for vind, is og bølger i sønnavinden, isfritt fra "stranda" og nordover. Da vi ankom en time senere, blåste det katter og høy fra nord og bølgende skummet som toppen av et nytappet pilsglass.

Fire smør(e)blide SnorkelPikker fant veien til vannkanten. Man kan jo ikke annet enn å kalle oss smørbilde, når solen glinser fra ansikter fulle av vaselin. Har vi blitt slappe med barberingen? Det gjelder i alle fall ikke Kveita. Han har som kjent opparbeidet seg mulighet til å barte i lang tid fremover.

Vel i vannet fant vi fort ut at det var friskt. skikkelig friskt. Vi hadde egentlig liten tro på annet enn en og annen flat en og var litt spent på området vi ikke hadde dykket i før. Det var tidvis mudderkjedelig, men enkelte fjell og mange rare gjenstander (les: søppel) gjorde det litt underholdene. Østers tilgangen var det ikke noe å si på.

Gylta fikk også møte torsken, en ordentlig fin og feit og dorsk en. Han hadde kamera i hånden og vurderte å filme den. I den andre hånden hadde han en uladd rullepun. Han kom brått på at han var sulten og tok ladegrep og mistet dorsken av synet. Det ble hverken mat eller film på Gylta denne gangen. Men noe fikk han med seg hjem. Kul i panna. Både Flyndra og Gylta fikk noen skikkelig harde og gode kilo med is i panna. Det var bråstopp mot drivende isflak.

Foruten den dorske og mange, mange østers og blåskjell, så vi også en 3-4 flate. Blåmann kunne rapportere om Blått føre. -1 rund baut viste klokka på armen, og etter en drøy og herlig time i vannet, smakte kakaoen til Blåmann og Kaffen til Kveita fortreffelig. Og gutta har jo hørt på tipset vårt og skaffet seg vadebukse/redningsdress. Glyta og Flyndra har vært innstilt på at våren er her og valgt å blotte seg diverse steder enda en vinter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar