torsdag 11. april 2013

Trukket av Corioliskraften

Sted: Brevik Marina
Dato: 9. april
Temperatur: 2 grader
Sikt: 4 m
Dykker: Nils Petter og Fredrik

Om det var Corioliskraften som trakk oss mot sjøen denne annen-hver-tirsdag skal være usagt, men mye tyder på at nettopp denne kraften har spilt oss et April puss.

Den fiktive kraften som oppstår når passatvindene, vestvindene og jordas rotasjon samarbeider ser ut til å tuklet med den kalde kanaristrømmen og ført den innom Sonskilen. Hvorfor vi antar det? Ser du på bildet under ser du strømmen som fører isflakene sydover. Og sett deg inn i situasjonen som isflak. Du er av is, vil helst være is, ville du da lagt deg i det varme eller det kalde vannet? Det er klart den strømmen må være kald.


Det ble et kort og godt dykk som understreker de store forekomstene av østers i det området og nordover mot Skutebaugen. Likevel fant vi glede av å fryse rundt i vannet der nesten 1 og en 1/2 time. Snakk om tullinger. På land var det vår fornemmelser og det var en fryd å blotte seg på gresset like ved bilen. Hadde gresset vært grønt, hadde det vært enda bedre. Men som kjent, gresset er ikke grønnere på den andre siden, i alle fall ikke på den andre siden av kjettingen som skilte oss fra bilen.



Nok et fint dykk. Mange små flate, noen greie og alle fikk bli værende i den næringsrike Kanaristrømmen. Neste gang skal vi dykke i golfstrømmen, da holder vi to timer.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar