tirsdag 30. april 2013

Så og si full uttelling

Sted: Smögen Dyk och Upplevelse
Dato: 13. april
Temperatur: 2 grader
Sikt: 6 m
Dykker: Nils Petter (3), Roger (1), Mads Andre (3), Yngve (3), Jon Arne (2), Kevin (2) og Fredrik (3)


Lørdagen våknet vi usedvanlig pigge og ankom Smögen Dyk och Upplevelsesenter lenge før avtalt frokost tid. Likevel var Mr. snus himself på plass. Calle tok oss vel i mot og ringte gladelig til Patrik for å fortelle at vi utsatte frokosten til etter vi hadde vært i vannet. Gårsdagens dykk i (vann og øl/vin) hadde ikke akkurat skremt vannet av oss.
Stedet lå akkurat så perfekt plassert som vi hadde sett for oss, ja kanskje enda litt finere til og med. Og veien var kort til garderober, dusj og badstua. Med gårsdagens "friske" vann i mente var skuffelsen så stor at den nesten knakk plankene på plattingen da Calle sa det ikke var lov med dykkerutstyr inne i garderoben. Altså stripping ute. Etter at han så en blåfrossen Roger krype slukøret opp trappa etter 25 minutter i vannet, ombestemte han seg og ga oss fritt frem i garderoben. Snakk om god service.


Vannet var klart og fint, men en antyding til flere skatter her enn der vi var dagen i forveien. Og nå lurer du jo på hvilke skatter vi snakker om. Hverken "nudiser" eller gullskatter og det er heller ikke skater, for det fant vi ikke hverken her eller der. Bak skatter snakker vi selvfølgelig om, eller partikler i vannet om du vil. Som nevnt møtte Roger'n veggen (avbildet til venstre) relativt tidlig. Kranglete bihuler, tette hornhinner og plutselig sa det pang i tanna og han var frivillig dykkeleder resten av turen.

Første dykket endte etterhvert i dusjen og senere ved frokostbordet. Kaffen smaker faktisk himmelsk enten den er svensk eller norsk ..... , eller urdisk for den sakens skyld, etter et kaldt dykk. Blingsene var helt greie og vi tok etterhvert turen til Scuba Supply i Kungshamn for en time med teori. Vi ble anbefalt å gjøre unna handlingen til kveldens grill middag, i alle fall den flytende delen. På Systembolaget satt Susanne i kassen og strålte, mens Mathilde var på pletten når grilllvinen min skulle velges. Hun var både hyggelig og trevlig (siden jeg har bedre halvdel får jeg vel si det siste på svensk) og rar. Men vin det kunne hun. McManus'en satt perfekt til grillmaten og Vina Pommal'en var utsøkt ved en senere anledning. Enda rarere var Susanne i kassen. Ikke bare var hun rapp i kjeften, men hun strålte som en sol. Skuffende merkelig hun ikke var på vift senere på kvelden. Eller var hun kanskje det og vi gikk på galt sted? Etter stabling i poser tok polfarerne turen tilbake til Scuba Supply for en kopp kaffe noen muffins og en god porsjon teori og skrytebilder. Bra opplegg av Patrik "Putte" Karlsson, men etterhvert klødde det etter å fryse på fingrene igjen.

Trygt tilbake til dykcenteret, var det rett i drakta for å prøve å få til noe av det vi hadde lært. Selv var jeg ikke strålende fornøyd og kamera virket fortsatt best i grønn posisjon. Utover ettermiddagen skulle det vise seg at man kanskje kunne få det til skikkelig dagen etter. Altså etter man hadde byttet batteri på blitzen. Surrehuer tenkte sikkert svenskene, men det ble tyst på dem da viste frem noen av bildene og fikk spandert på de grillmaten den kvelden. En strålende dag med tre flotte dykk for de fleste og mange flotte bilder. Kaldt i vannet, men varmt i badstua.


Vi fikk tilbud om å dra til Jenny og Malin (+venninner) på sex-party i skogen, men valgte av en eller annen grunn heller KokainFredrik, Antonio og Hjalmar på Harries i Kungshamn. Natten ble avlsuttet med en super kebab på veien hjem og noen gitarsoloer fra Yngve på senga.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar