mandag 25. november 2013

Fisken på disken


Sted: Krokstrand
Dato: 24. november
Temperatur: 5 grader
Sikt: 8 m +
Dykkere: Nils Petter og Fredrik 

En skal ikke rose fisken før den er kommet på disken, lyder et kjent uttrykk fra fiske, vi grubla videre og kom til at det hadde vært optimalt med litt fisk i kjøleskapet for å sikre denne ukens fiskemiddag. Men som det så kjent heter; Man fanger ikke fisk med tørre fingre, derfor var det på med gummi'n og inn i bilen.


At Gylta ble med, var ingen saltvannsbombe. Ei heller at Lunde ble valgt som sted. At bommen var nede kom derimot som en overraskelse. Kl 2250 på en søndagskveld måtte vi tenkte kjapt og trygt. Vi endte derfor på Krokstrand igjen, denne gangen drev vi sydover.

Som lovet i invitasjonen, var det flusst av fisk i vannet. I tillegg var det stjerneklart både på land og i vann. Tempraturen i lufta svingte fra Pluss 2,5 til minus 7, men i vannet var det stabilt varmt, rundt  5 grader. Gylta tok med seg kamera denne gangen, i håp om å få fanget noe på film, mens Flyndra hadde ladet børsa. Allerede ved moloen kunne den første torsken vært sikret, men kilo's fisken ble klassifisert som litt for liten. Det samme ble et par halvannenkiloser, før vi kom over en på hyggelig størrelse. Et skudd, en fisk og et par middager. Flere andre natteranglere så vi på vei nordover igjen, også en del store sjøørret. Fisk av det flate slaget var det ikke så mange vi kom over i natt, men et par stykker fikk vi hilst på. Iskald og tilfreds etter 1 t og 20 min, var det greit å dra på seg vaderne og kjøre hjem. Klokken var da blitt mandag, så om vi dykket i dag eller i går, eller begge deler er uvisst. Dykket vi både i dag og i går, bør det vel telle som 2 dykk eller?




Uansett ... helt herlig, nok en gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar