mandag 17. februar 2014

Det er i sørpeføre det går fremover

I skikkelig sørpeføre avholdt Soon Fridykkerklubb workshop i harpunbygging lørdag formiddag. Og som kjent det er i motbakke det går oppover og i sørpeføre det går fremover. I alle fall om man har et smøreteam som fungerer hakket bedre enn gjengen i OL. Og med glattpussing av harpuner gikk det som smurt. Til og med Prosjekt Oslofjord fikk det glatte lag. Dvs foreløpig er godt med struktur i stokken for å takle det nevnte sørpeføre.


Stokken har fått både håndtak og tupp, dessuten har man etterhvert kommet såpass langt med grovformingen et veien videre blir enkel. Skuffeplatene fra det omtalte gratis skrivebordet har aldri vært bedre. Her snakker vi god bruk av gamle ressurser. Håndtaket er formet i Mahogny fra Soon Snekkerverksted, og limt på enden av stokken, med metallforsterkninger for å få den rette balanse og tåle trykket ved lading. Tuppen har fått samme behandling for å hente inn treverket i god homsepatruljen ånd. Valget av trigger mech, falt på en reverse, så den korte stokken blir utnyttet maskimalt. Trigger Mech, strikker og annet tilbehør, er hentet inn i samråd med Ihab, hos Nile Tec. Stokken er forventet klar for sjøsetting lenge før den dårlige sikten ogjen inntar fjorden. Skulle ikke bli forundret om mye er gjort innen denne uken har gått. Kanonen til Gylta ligger litt etter da han har konsentrert seg om et helt annet prosjekt, noe vi regner med blir oppdatert her etterhvert.

Gledelig er det at både Bekken og Dilla også er godt i gang med sine stokker. Får vi vervet inn Evans i tillegg, kan gjengen skilte med 6


stk med hjemmesnekra fangstvåpen. Det står det respekt av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar