fredag 19. september 2014

Dit bekken renner

Sted: Lunde
Dato: 11/9
Vanntemp: 17 grader
Sikt:  2-3 m
Dykkere: Nils Petter. Lars og Fredrik

Det kan virke som vi har ligget på latsiden. Men tross mye nedbør og ikke veldig klart vann, har vi trosset det gode gamle Jerome Klapka Jerome ordtaket og innsett at ungdommens kjærlighet får vi la være i fred: "Hvis du vil smake kjærlighet, drikk av den rene bekken som ungdommen lar renne for dine føtter. Ikke vent til den blir en gjørmete elv før du stanser for å fange bølgene". Vi tok med oss Bekken og av ren kjærlighet fulgte vi han rett ned til Lundekrakken ... og ja videre også.
For som den ikke helt ukjente tannlegen, Gylta, uttalte på spørsmål om vi skulle svømme nordover eller sørover: "Vi svømmer den veien Bekken renner".
 
Men siden Bekken satt på krakken mye lenger enn vi hadde tålmodighet til, valgte vi selv Bekkens retning, altså sørover ... sent på kvelden, eller natten om du vil. Misjonen var spent og vi var usikre på hva harpunen skulle brukes til. Litt som å skyve hunden under teppet. Altså ... harpunen var spent. Vi håpet på torsk og i alle fall liv. Det siste fikk vi. Både en to og tolv ørret av større utforming ble spottet, men altså ikke prikket, det er som kjent ikke lov, med mindre man dykker med fiskestang ... noe som igjen nesten fører oss tilbake til svenske regler. En og annen torsk ble også sett, men ikke større en rundt kilo'n. Vi lot de bli litt større og dorskere.



Anguilla anguilla høres ut som en deilig drink, eller i alle fall noe godt for ganen ... eller en sykdom for den sakens skyld. For de med sterkt ønske om gjeller ser man brått rødt. Men at denne er rødlistet kan man ikke helt forstå, alternativt har rødlistingen fungert såpass bra, at kaldrøykeren til Dilla nesten fyrer bare ved tanken. Men vi rekspekterer både det ene og det andre, trosser dansker og nøyer oss med å svømme med drøssevis av Ål.


Høydepunktet på turen for egen regning og sikkert også Gylta's (og defintivt de to ørretene) var da vi fikk de (nevnte) ørretene som medsammensvorne. I 2-3 minutter hadde vi to finfine eksemplarer svømme sammen med oss den veien bekken rant (etter oss).


Det kan forøvrig nevnes at drøssevis av dykk har vært utført før denne herlige opplevelsen, forhåpentligvis blogges noen av de.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar