lørdag 24. november 2012

På jakt etter både sikt og fisk

Sted: Jeløya Gulholmen
Dato: 24. November
Temperatur: 7 grader
Sikt: 2 meter
Dykkere: Bjørn Erik, Niclas og Nils Petter

Det er blitt sagt flere ganger den siste tiden, nå er vi dritt lei! Gutta har vært syke, det har regnet, det har blåst, og for å toppe det hele ble det tidliger i uka dumpa 3000 kubikkmeter kloakk rett i Oslofjorden! Alt lå med andre ord tilrette for et skikkelig møkkadykk, men været var iallefall bra, og 3 Pikker rømte sydover for å komme lengst vekk fra dritten.

Da vi nærmet oss Larkollen ble sola borte, her var det overskyet. Vi tok en titt på vannet, som var brunt og jævelig. Her ville vi ikke uti. Litt diskusjon og frem og tilbake, og vi bestemte oss for at Jeløya burde utforskes. Jeg lovte de andre at det ikke er mer enn drøyt 200 meter å gå, men det er nok nærmere en snau kilometer.

Sola skinte igjen fra skyfri himmel på Jeløya, perfekte forhold over vann! Under vann var det derimot ikke så bra. Vi svømte over til Gulholmen, og der var det så mye strøm sydover at det bare var så vidt vi klarte å svømme nordover. Flotte bunnforhold, store steiner og tang, spennende! Men sikten var rævva. 2 skrubber og en liten torsk ble observert i strømmen. Veggen på nordsiden ble utforsket så langt bihulene tillot det. Her er det garantert veldig fint lenger ned. En annen dag og bedre sikt og mindre snørr...

Etter at vi hadde fått på oss tørre klær, ble det tid til en herlig kopp kaffe, kjeks og sjokolade på stranda. Været var fremdeles perfekt, men bare noen kilometer lenger syd tuta Bastøfergen inne i tykk tåke. Og da vi nærmet oss Son, lå tåka tykk der også. Vi traff nok blink når det gjaldt stedet. En herlig dag til tross for et litt skuffende dykk, men vi fikk dykka, det første i november.
(Bjørn Erik og Niclas hadde med GoPro, send noen bilder!)

1 kommentar:

  1. https://www.facebook.com/groups/293620300700296/
    Et par dykk på nordsiden Gullholmen fra meg, Nic ;)

    SvarSlett