torsdag 2. januar 2014

Tidenes beste Julebord

Sted: Tronvika x 3
Dato: 21. desember
Temperatur: 6 grader
Sikt: 4 m
Dykkere: Andreas L (2), Andreas Ø (2), Lars (2), Roger (1), Nils Petter (3) og Fredrik (3) 

Rett før Juletider står julebordene i kø. Denne gangen var det av en eller annen grunn ikke så fristende å takke ja til alt. Men hvorfor i all verden? Fest og moro med venner er det for synkende snøre bare topp, ikke det at det var fare for å få snøre i bunn. Nei, det fristet rett og slett mer med en helt annerledes Julemoro. Nemlig SnorkelBord.

Så kan man jo spørre seg hva et SnorkelBord er? Det er i alle fall ikke en Snorkel på et bord. Det ville vært for banalt. Ei heller et El bord med snorkende hoder. Det ville vært for sært. Det er rett og slett en mulighet til å fridykke uten å måtte stresse hjem, eller på jobb for den sakens skyld, til noe som helst.

Spådommene om laber interesse og økende vind, ble gjort til skamme. 6 opplagte SnorkelJegere inntok Tronvika Hotell, også kalt klubbhuset til  Moss Undervannsklubb. Med oss hadde vi bare det nødvendigste, resten skulle vi finne i vannet. På menyen til lunsj stod, etter en udemokratisk avstemning, SnorkelSuppe. Vi manglet bare fisk. Riktignok hadde BlåKjell i kjent stil stappet baggen full av reservemat. Denne ble sousvidda til perfeksjon og dannet grunnlaget for en fantastisk middag senere, ikke fordi vi ikke hadde trua på fisk, eller fikk snøret i bunn for den sakens skyld. BlåKjell bytta rett og slett 2 kilo okse mot 3 kilo piggvar. Men så var det lunsjen da. 1 og 2 og 3 osv av de flate ble hentet inn og servert med varm suppe av ypperste merke. Signert MasterChef BlåKjell. Slepphendte Lydersen var ikke snauere enn å droppe kniven, og plukke opp sin første flate, på sitt første dykk som SnorkelPikk. Delbekken derimot, så ikke annet enn sand og noen sandgroper til, men han også debuterte til 20 i stil. At han var nyoprert valgte han å overse, ikke bare en gang, men to ganger. Det merket han utover kvelden :-)







Dykk 1 ga altså god fangst og suppe. Etter litt avslapping på sofaen, var det bare å hoppe i drakta igjen. Langt ute i Vika hørte vi et krigshyl av det sjeldne slaget. Nei det var ikke en torsk som sang den velkjente Se Torsken, det var BlåKjell som hadde fått napp. Opp kom han med den tidligere omtalte Piggvaren. Utover dette ble det observert flere av de vanlige flate og en god del ørret. Godkalde var det deilig å hoppe i varm dusj, få på noen filler og nyte en den perfekt røde Entrecoten. Tror ikke vi fikk bilde av de porsjonene, men det var mat for 2 på en tallkerken. Yummi.



Sånn litt etter noen skrøner og et par videoer hadde klokket bikket midnatt og vel så det. Hva skulle man da gjøre? Hopp i havet for en idé .... vi dykker  og tar noen nattbilder. Genialt, selv om det bare ble to som følte for å kjenne prikkingen i kalde tær og fingre igjen. Gylta og Flyndra hoppet i det, mens Sjøstjerna og resten av gjengen tok oppvasken.









En helt herlig kveld med herlige folk og herlige opplevelser, selv på en bunn som var like kjedelig som den var sandete. Og om jeg ikke tar helt feil, har vi blitt to SnorkelPikker til som kan glimre med sin tilstedeværelse. Udykka på SnorkelBord, men slettes ikke udykka hjem igjen. Sterkt.

1 kommentar:

  1. Hei alle samme og godt nytt dykkeår!
    Dette må jeg si står til 20 i stil :-) Jeg har ventet helt siden 2013 på å få se disse flotte bildene av et helt fantastisk SnorkelBord! Det gjentas gjerne, men jeg trenger ikke vente helt til desember 2014 for å trå vandet igjen!! Jo før jo bedre!! Når det er sakt satte jeg stor pris på deltagerne i det sagnomsuste SnorkelBordet, og jeg er klar som flere fiskeegg til å føle saltvann rundt kroppen igjen i nær fremtid, forhåpentlig sammen med flere av Bordets deltakere. Tusen takk alle sammen for en flott opplevelse.
    mvh Lars

    SvarSlett