mandag 31. mars 2014

En perfekt kombo


 Sted: Storholmen
Dato: 28. Mars
Temperatur: 5 grader
Sikt: 4 m
Dykkere: Fredrik
 
Etter alt å dømme fikk Sjøstjerna passet påskrevet av ungene og det i kombinajson med det herlige været vi har vært vitne til, fikk han til å kontakte Flyndra og overrskende nok hinte om vannkjenning, gjerne i med kajakk som transportmiddel. Det er jo lenge siden Skybert ble begravet, så dette så lyst ut, men sånn i ettertid må man nesten spørre seg .... har skybert stått opp fra havet?


Ingen sjøstjerne, men det ble definitivt flyndretid i kajakken. Utstyrt for vannkjenning, men med tidspress grunnet planlagt besøk i dyreparken i Kristiansand, ble det hurtig padling ut til Storholmen. For de unvidde er dette den større holmen som er mindre besøkt ved siden av Sauholmen. Holmene er adskilt av Skjærsund, som også ble brukt som utganspunkt for dykket og parkeringplass for fremkostmiddelet.


Området vest for sundet er spennende og kryr av små skjær. Foruten en stim med små fisk (10-20cm), var det foruten været, kun formasjonene som gledet. Det var noe sjø fra vest, men strømmen over de lumske skjærene kom enkelte steder sterkt fra øst. Perfekte forhold for  fisk skulle man tro og harpunen var spent og klar hele veien. Men dette ble nok et dykk uten å teste om avtrekkeren har tålt en stille vinter.


Kajakkturen hjem gikk i samme tempo og dykket ble en herlig treningsøkt. Flyndra konkluderer lett med at kajakk og dykk er de en herlig kombo, legger man til litt god tid, kan det lett kalles en dødelig god kombinasjon, som frister til gjentagelse. Det blir nok ikke lenge til neste gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar