tirsdag 11. mars 2014

Fantastiske Lundekrakken

Sted: Lunde
Dato: 11. Mars
Temperatur: 2,5 grader
Sikt: 2 m
Dykkere: Nils Petter og Fredrik
 
Bilekrakken er et yndet fiske og dykkested kjent for sitt yrende liv og grunner opp mot 5 meter.  Et lite stykke nordover finner vi neste grunne, Bevøykollen, også kjent som Gyltekollen. Denne har vi dykket flere ganger og den lå i for seg perfekt til denne annenhvertirsdag, der staken speilet seg i blikkstille vann, men tiden rår og båten på land står, derfor endte turen vår med biltur til Lunde. Ikke angret vi for det, for der kom vi nemlig over Lundekrakken.


Til vår store glede var bommen åpen som himmelporten og solen skinte formelig om kapp med oss der vi trillet nedover den helbratte bakken ned mot vannet, mellom den ene "hytten" etter den andre. Vel fremme var det bare å ta på gliset og blybeltet. Solen var der til de grader, likeledes var vannet, like blikstille som på kollen, dessuten var det strøm mot Strømmen Storsenter. Med andre ord perfekte forhold for en UV-jeger. Glemte jeg nevne at Flyndra allerede fra parkeringsplassen konstanterte at vannet var brunt.

Sikt til side. Vannet var i alle fall kaldt og det var fisk å se. En enslig. liten flat kompis kom vi over. Dessuten noen merkelige bobler som flytende. Hverken Gylta eller Flyndra hadde kunne vedkjenne seg disse, dermed kan man anta at Torsken er på vei inn og er litt uggen i magen, noe også sikten kan tyde på.


Men så var det Lundekrakken da. Helt herlig var den .... å sitte på og nyte medbrakt kaffe etter en drøy time i "kjølig" vann.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar