lørdag 19. august 2017

Flatland leverte

 Dato: 17. August
Temperatur: 16 grader 
Sikt: 3 m 
Dykkere: Nils-Petter, Andreas og Fredrik

Liten tvil om at sommeren ikke har gått helt som forventet for hverken Flyndra, Gylta eller Krokodilla. Det vil si, den har vel gått akkurat som forventet. Ikke en eneste vannkjenning med drakt og maske på. Men denne torsdagen fikk vi skviset oss inn i drakta med eller uten kesam, men det var først etter en gledlig gjensynsklem av arten gruppeklem.
Tre Donald Rumper hoppet rundt på Krokstrand i rengervær sent, sent på kvelden. Men etter å ha vurdert og fundert som Petter Smart en god stund ble riktige lampa tent, altså Lykta til Fredrik, som en gang var Nils-Petter sin, men som opprinnelig stammer fra Yngve.

Altså ... ingen av de tre store bukkene buse angret på det. Med vaselin i barten, ble maska tett og det var som vanlig luresikt. Denne gang gikk den i vår favør, det var adskillig bedre sikt enn vi trodde etter befaring. Utrolig mye liv på Flatland. Vi kunne sanket nok flatfisk til å fø Vatikanstaten, men nøyde oss med å ta med en Sjøtunge hjem. Om det var sjalusi over at en fikk bli med hjem, eller om det rett og slett var et feilskjær er ikke godt å si, men en av de større flate kom rett i handa på Gylta, som pent og helt ubemerket lurte den flate kompisen opp i bøya til Dilla. Der ble den bare en liten stund og ikke på langt nær lenge nok til at Dilla merket det. Men etter å ha hoppet tilbake i vannet, ble kompisen svømmende sammen med oss en god stund i overflaten.
Det var raust med liv, ikke bare på bunn, men stort slett hele farvannet. Torsk, Ål, Taskekrabbe og Ørret ble observert. Et par av de større torskene ble med hjem. En herlig her aften ble avsluttet med en biltur av det helt sjeldne slaget. Ellen var så og si utladet og strøm måtte spares. Det gjorde også påkledning i regnværet. Så med dugg på ruta, den tidligere omtalte lykta som billys, reiste to upåkledde karer hjemover til Son etter rungende lyder av "To våte menn, rider seg hjem"

En helt magisk aften og det blir garantert vannkjenning også neste uke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar