tirsdag 25. oktober 2011

Endelig tirsdag

Sted: Kjøvangen
Dato: 25. oktober
Vanntemp: 11 grader
Sikt: 5 meter, merkelig nok litt dårligere under 10 m
Dykkere: Nils Petter og Fredrik

Helgen ble brukt til andre ting enn å ta seg vann over hodet.  Det vi si i all hovedsak og i alle fall saltvann. Søndag ble det dog en tur i bassenget for å overvåke Junior og bidra som hjelpeisntruktøt på CMAS* kurset til Moss Undervannsklubb.

Men det er klart, har man ikke hatt salt i øregangene og følelsesløsefingre siden fredag ved lusnjtider, kommer CO2 abstinensene fort snikende. GyltePetter var nok på randen til sammenbrudd, men endelig kom altså tirsdagen. Den herlige morgenen med kaffe på brygga etter vannkjenning, fiskekjenning og generelt mye kjenning.

Sikten var vanvittig bra. Det vil vel si i forhold til det vi har sett på lenge. Vi så bunnen klart og tydelig fra 5-6 meter og det gule loddet på ryggen til GyltePetter kunne man skimte når han var helt nede på 9 meter. Det er rått. Men "veggen" ble likevel en skuffende affære. Under 10 meter var det merkbart mer grumset, i tillegg til at værgudene ikke helt ville slippe sollyset frem. Det var ikke rare greiene å se på der.

Er det her vår havfrue Linda har blitt av? Eller en annen havfues bryst?















Det måtte bli nok en flyndresafari. Og vi så mange, tok et par og sparte de fleste. Man kan si flyndrene er lette mål, og de fleste ligger jo litt for stille på bunn til tider. Men det er jammen flinke til å leke gjemsel. Noe du lett kan skue på bildet under:



En våkent gylteøye fikk endret kameravinkel for å gjøre pannekaka synligere:

















Nok en herlig start på dagen unnagjort og etterpå kom jammen meg Skybert Roger No-show på døra for å ta meg med på harpun shopping. Den saken kommer vi tilbake til ved en senere anledning ....






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar