tirsdag 10. april 2012

Innholdsrik og spennende dag på fjorden

Sted: Sauholmen
Dato: 9. April
Vanntemp: 4 grader
Sikt: 7 meter
Dykkere: Nils Petter, Rune og Fredrik

Mandag var endelig dagen da flere SnorkelPikker hadde hjemvendt fra sine familiære opplevelser "elsewhere". Det var duket for vannføling, drittvær til tross. I det jeg dro på meg drakta hjemme, spurte junior med et smil;
- Skal du dykke under eller over vann?

Vi gjorde de siste forberedelsene under bakluka på bilen og var relativt klare da vi så det klare vannet som lå for våre svømmeføtter. Hekkel hadde en misjon, skaffe mat til familien og hadde med seg en gammel, splitter ny harpun. Den fikk han bruk for allerede etter oppvarmingen fra brygga ved Son Spa og over til Sauholmen. En fin rødspette ble lokalisert og likvidert i fart.


Svømmeturen gikk videre norodover og vi fikk sjekket ut farvannet rundt staken på nordspissen av Sauholmen. Morsomt og hyggelig farvann. Det vil si man bør vel helst ikke fares der. Vi sto med vann til hofta ved stakan.


Svømmeturen rundt ble tung og etterhvert ganske så kald. Fouten noen flate, ble det observert 6 torsk, 3 av dem lå i to teiner som var spent over Skjærsund. Vi lokaliserte også en sunken robåt i samme sund.


Veien hjemover ble tung motstrøms og de to med lange finner hadde det betydelig lettere enn han med korte finner, fisk og skjell. Kulda gjorde at Gylta og Flyndra svømte i forveien, noe som i grunnen ikke var helt veloverveid. Begge ventet dog borte ved låven før kryssing av Sauholmsundet. Innen den tid, skar Hekkel over mot Skutebaugen. Der ble både han og bøya regelrett angrepet. En skjærgårdsjeep kjørte alt annet en rolig inn mot Son Spa og selv med ivrig veiving fra vår mann i vannet, klarte skipper, med utkikksgutt i baugen og to andre passasjerer å kutte det livslange båndet mellom Hekkel og bøya. Heldigvis gikk det bra. Skipperen  fikk en knyttneve og noen velformede fraser i retur. Han snudde på hodet, men snudde aldri båten for å høre om alt gikk bra. Skipperen fortet seg inn på brygga og hastet til bilen for å komme seg vekk.


Vi setter ut en "Wanted" plakat på båten, men det er altså ikke båten vi mener bør be om unnskyldning. Du skylder Glyta et tau, og Hekkel en unnskyldning og en flaske vin på såret ... minst.

1 kommentar:

  1. Litt for spennende tur igrunn.
    Er det ikke maks. 5knop hele "veien" innenfor Sauholmen??

    SvarSlett