lørdag 28. april 2012

Vårtegn

Sted: Krokstrand
Dato: 28.04.12
Temperatur: 10 grader
Sikt: 2-5 meter
Dykkere: Andreas, Roger og Nils Petter

Etter en uke med regn ute, og jobb inne, var det endelig helg! Solen strålte ivrig ned på en drøss med båtpussere som nok heller ville vært på eller ved vannet, og turgåere, strandgjester og 3 SnorkelPikker på Krokstrand. Ingen tvil om at det i dag var mange teng på at våren er kommet. Det er fremdeles mulig å parkere bilen helt nede ved stranda, men snart må vi nok pent parkere litt lenger unna.

Andreas og Nils Petter var de første i vannet. God sikt og som vanlig masse flatfisk. Andreas hevdet at han bare så småkompiser, men da kan han ikke ha sett godt etter, det var bra med gladkompiser på bunn i dag også. De flate kompisene er det som tidligere nevt virkelig fart i for tiden, er de rett og slett våryre? I tillegg til de flate, var det også en stim med fisk helt inne ved land på sydsiden av moloen. Herlig akvariefølelse å se de svømme omkring.

Da Andreas gikk for å tørke seg, kom Roger for å bli våt. Det var blitt litt mer bølger og noe dårligere sikt. Vi fløt nordover med strømmen, og kjempet oss mot den på vei tilbake. Da vi rundet odden, så vi at Fredrik hadde tatt pause fra båtpussen, og tatt med ungene på stranda. Skjell ble sanket og tatt med inn til jentene (og jeg mener de to jentene altså) på land, i tillegg til en Havnål(?) -en artig, lang, tynn stilk av en fisk som fikk svømme ut igjen. Roger fomlet med kniven, og en fin rødspette fikk sjansen til å oppleve våren og kanskje sommeren også.


Og så, helt til slutt, et siste, herlig vårtegn; 1 stk. flott Sjøtunge ble håndfanget og tatt med hjem. Fantastisk deilig lørdagsmiddag!

Og så, helt helt til slutt, da vi skulle skifte, viste det seg at Roger hadde glemt håndkleet sitt. Men hva gjør vel det når man har truse under drakta.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar