søndag 29. april 2012

Solen skinner og livet smiler

Sted: Krokstrand
Dato: 29.04.12
Temperatur: 10 grader
Sikt: 5-6 meter
Dykkere: Nils Petter og Fredrik

Man kan fort gå lei av båtpuss. Med lørdagen fortsatt friskt i minne, var det løs på vasking av skrog søndag formiddag. Heldigvis måtte Sofie følges ut til Gælja. På veien oppdaget vi at vannet faktisk var kjempeklart til å være innerst i Sonskilen. Ikke nok med det, hele 5 flate fisk ble oppdaget på vår ferd langs strandkanten. Da fikk båtpuss reise til sjøs.
En telefon til Gylta og blyet var lastet i bilen. Nok en gang rullet hjulene på bilen i retning Krokstrand. I strålende solskinn, var stranden godt befolket og noen unnet seg til og med årets første bad. Vi skulle ta vårt 30. for året, men det skal sies at vi var iført gode drakter.


Sikten var mer enn brukbar og mye bedre enn dagen i forveien. Det eneste grumset vi møtte, og det møtte vi mye av, var bitte små maneter. Om dette sier noe om sommerens tetthet av brennmaneter, er det best å komme seg i vannet nå, før de blir for store. Det var mange.


På vår ferd så vi både eremittkreps, blåskjell, sjøstjerne, brisling og torsk. Torsken på et par kilo fikk gå. Ikke fordi vi ikke hadde lyst på den, men fordi jeg ennå ikke har lakket siste laget på min harpun og fordi Gylta sin tannpirker egner seg best til nettopp det, altså tannpirker.Krokstrand er krokstrand og selvfølgelig så vi mange flatfisk. Det var flyndrer i alle varianter, og litt dypere fant vi nok en fin-fin sjøtunge. Denne gangen ble tunga spart.


Nok en fantatisk opplevelse under vann, og nå begynner tempraturen bli såpass at alle kan nyte godt av lignende opplevelser.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar