onsdag 5. desember 2012

Desember ... barten bort

November er over, det samme er Movember, bevegelsen som går ut på synligjøre menn og deres kamp mot ballekreft, og prostata. Movember har trolig opphav fra No-shave-november, men er blitt en mer sofistikert måte å spare hår i ansiktet. Her skal det anlegges bart i valgfri form og størrelse. En såkalt Mo.


For oss Snorkelfantomer vet vi at maska lekker som en sil med hår på leppa om man ikke har abonnement på vaselin. Og har man sett SnorkelSommer 2011 ser man at barten skal bort. Det er også opphavet til SnorkelSkjegget. Om du lurer på navnet, kan det lett forklares med følgende bilde. Navnet er like selvskrevent som at det er kaldt i vannet i desember:


Tilbake til november, eller movember om du vil. Av ovennevnte grunn har vi for andre år på rad søkt om dispensasjon til å anlegge SnorkelSkjegg for å støtte den gode saken Movember tross alt er. For andre året på rad fikk vi avslag. Begge gangene godt begrunnet og høflig avslått med forslag til alternative løsninger. Løsninger vi ikke falt for. Tre av SnorkelPikkene valgte derfor å slå seg sammen og danne en egen innsamling til samme gode sak.

Innlegg i Moss Avis

Positivt
Vi takker for støtten og registrerer at vi fikk inn noen kroner. For å få til dette måtte vi bruke enkelte enkle salgstriks. Det å love bort et dykk inkl. utstyr fungerte på noen. Kanskje det skremte flere. Vi fikk i alle fall 4 stykker som vi nå skylder en dukkert i Sonskilen. Den første ut var innehaver av Ristorante 24, ikke ukjente Allesandro, som har lang erfaring fra sjøen rundt Sicilia. Han ble sågar lovet et november-dykk. Da vi trippet opp for en pizza 1. desember kom han med følgende erkjennelse;
- Jeg pustet lettet ut da jeg åpnet den første luka på julekalenderen i dag. Endelig var desember begynt og jeg slipper dykket i november. Det hadde jeg gruet meg til.

Videre kunne vi med glede konstantere at Stian Blipp, programlederen på Norske Talenter, følger den nyeste trenden ... SnorkelSkjegg i november. Nå snakker vi desember og regner med skjegget er borte. Vi har kontaktet mannen med det trendyskjegget, og oppdaterer med eventuelle kommentarer.


Negativt
Her er det mye å dra frem.
  • Det skuffende lave sluttsummen, kun 700 spenn (med mulighet for mer).
  • At medsparerne ikke skaffet noen bidragsytere.
  • At medsparerne ikke bidro selv.
  • At medsparerne tok SnorkelSkjegget lenge før tiden.
Så hvordan skal vi konkludere. Kanskje Dan i Movember har et poeng? En smart Mo ala Zorro i steden for SnorkelSkjegg. Ikke fordi vi ikke liker SnorkelSkjegget, men nå som vannet er i overkant friskt, merket vi lett større innstrømning av dette friske vannet ved skjeggvekst.

Vi kan love at SnorkelSkjegget ikke er begrep som skal dø ut. Om sommeren er det nok bare deilig med litt kjøling, om vinteren trenger vi ikke det ....... barten bort

Forøvrig gjengis søknad og meget gode svar nedenfor:
Vi søker i år, som i fjor, dispensasjon om å støtte Movmeber ved å la skjegget gro, fremfor barten. Søknaden er motivert av føglende (fjorårtes søknad):

Vi er en fridykker/undervannsjaktgruppe i Son som gjerne ville vært med å støtte opp om kreftsaken, men... bart og dykkermaske er ingen god kombinasjon, det lekker som en sil.  Ikke nok med at det til tider er dårlig sikt i Oslofjorden, med masken full av vann ser vi ingen verdens ting.

Mitt spørsmål er da, kan vi gjøre det motsatte? Altså ta vekk barten, og la skjegget gro, uten at det vil oppfattes som om vi tar avstand fra Movember?

Mvh
Nils Petter og Fredrik, som begge håper å kunne støtte kreftsaken og Movember via bloggen vår og SnorkelSkjegget.


Svar fra Movember Norge:
Heisan Fredrik,

Her hos Movember er vi ’all about’ det ægte og autentiske mo og vi forsøker med tiden at få det anerkjent som et internasjonalt symbol for menns helse. Av denne grunn, prøver vi å unngå fundraising som avviker fra opprinnelsen til vår stiftelse og vi mener af styrken i vores kampanje ligger i enkeltheden av dette budskap.

Når det er sagt, så ønsker vi jo heller ikke at i skal blive kvalt i hverken skæg, vann eller bart. Så derfor vil jeg nok som Dan gjorde sidste år, opfordre jer til at gro et mindre – men stadig smart – bart, der ikke vil tage ind vann eller påvirke jeres sigtbarhed.

Hvis dette ikke er en løsning for jer kan i støtte en Mo Bro der ikke skal en tur i baljen og lade jeres donationer gå til ham. Håber dette forklarer det og at i stadig har mod på at gro et (lille) Mo! I skriver bare tilbage hvis der er mere jeg kan hjælpe med!

Mo forth and conquer!


Svar fra Movember Europe (Dan)
Hey,

Thanks for your email.

I’m really sympathetic to your cause.

Is the reason you can’t grow a moustache due to the air seal in the mask? And does this happen when you have a beard too?

As you know for Movember to work we have to create interest around the moustache, and the beard just doesn’t generate that interest. However there are many styles of moustaches and I’m sure you could grow a very fine moustache that wouldn’t interfere with you mask, for instance something like – Clark Gable!


For us the Mo is King, whatever the Mo!
 

Dan

Det spørs om ikke vi skal prøve oss på en ga(m)ble bart neste år ....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar