fredag 7. juni 2013

Skumringsdykk


Sted: Lunde
Dato: 5. juni
Temperatur: 16 grader
Sikt: 3 m
Dykkere: Nils Petter, Andreas og Fredrik

Annen-hver-tirsdagpasserte i stillhet og når oppmøtet på onsdagstreningene i innebandy er labre, ble det brått en åpning for å trene ute. Jogge? Ikke pokker, men skaffe mat kan også klassifiseres som trening. I alle fall når vi faktisk er tilknyttet en klubb i NIF. Da er det idrett og sanke middag. For middager var det nok av ..
En telefon til Gylta bekreftet misstanken om at jeg ikke fikk all maten i fred, og en formell invitasjon gjorde at Blå Kjell også hev seg på. Gutten er jo hjemløs om dagen og derfor var det et lett valg for han å krype i drakta. Lunde var valgt som sted.

Vel fremme, bannet Flyndra både langt og lenge og lengre enn langt. Det så ut som det skulle bli tøft å leve opp til kallenavnet. Med blyet hjemme og drakten på hadde Båten vært et mer passende navn på denne karen. Men som tidligere nevnt er vi glad i modifisere ting og tang, ikke tangen på bunn, men andre tang. En 4 liters spylevæske kanne ble funnet og tømt for vann og fylt med stein. Dette ble spent rundt kroppen med en lastereim og vips var blybelte i mål, dog tok jeg meg ikke tid til å fylle helt opp med stein, så til bunn kom jeg fortsatt ikke uten stor kamp.

Livet der nede eller opp da. Det glinset i øynene til Blå Kjell, Gylta og Flyndra. Her var det nok å velge i. Tre torsk og to sjøtunger fant veien til matfatet. Den største torsken ble værende igjen, takket være dårlig syn eller skeiv harpun. To sjøørrett godt over kiloen fikk være i fred og alle gyltene (det var mange store) fikk også vokse seg enda større.

Et herlig dykk og vi rakk akkurat litt av regnet som kom susende inn med 23-draget. Det ryktes om sen og tidlig jakting hele helgen fra Gylta's kant. Flyndra skal leke med andre aktiviteter i sjøen (www.campsoon.no).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar