tirsdag 22. april 2014

Sur som en flyndre

Sted: Fuglevik
Dato: 21. April
Temperatur: 9 grader
Sikt: 70 cm
Dykkere: Nils Petter og Fredrik
 
En snau uke på farmen kan være i meste laget for en en sjøulke, selv om gjøremålene har vært mange. Riding, ATV, Traktor og ikke minst vedhugging og atter vedhugging. En føler ble sendt ut allerede flere timer før farmen var forlatt.
Det ble umiddelbart napp, ja til og med flere napp, men snøret gikk "ut" kun en gang.  


 Bjørn Erik's rapport om en-meter sikt ved flatland mens Flyndra sov, ble tatt tatt i betraktning da neste sjøsettingssted skulle velges. Turen gikk til Jeløy Radio. Etter en lang gange ned til vannet var skuffelsen stor. Vannet var klart på 20 cm dyp, men lenger ut på brygga ble det brunt. Såpass brunt var det under de 20 cm i toppen at skyggene vi kastet med sola i ryggen ble liggende de nevnte 20 cm nedi vannet.

 Gåturen gikk tilbake og SnorkelTaxi'n satte kursen mot Fuglevik. Et fantastisk sted, men dessverre med like dårlig sikt. Gylta var negativ som en flyndre, mens flyndra stod for det positive, påpekte været og oppfordret til vannkjenning. Og når man var uti angret vi ikke et sekund. Ikke det av sikten var bedre lenger ned, eller bedre enn det så ut. Men det var rett og slett deilig med en svømmetur. Vi kan vel konkludere med at dette var et sted vi gjerne vil besøke ved en senere anledning, da med sikt. Foruten to flate ble en hoppende fisk notert som oppdaget. Flyndra var som blidet viser sur som Gylta og det er kanskje dette som er opphavet til ordtaket:
Når havren er moden, er flyndra god.

Havren er jo tross alt knapt sådd ennå.


Dykkets selfie



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar