tirsdag 20. mai 2014

Deilig lunsj .... igjen

Sted: Krokstrand
Dato: 19. Mai
Temperatur: 14 grader
Sikt: 4 m
Dykkere: Andreas L og Fredrik
 
Det er sjelden man får bedre lunsj enn den man lager selv. Men denne gangen ble den utkonkurrert. Ikke av noen andres lunsj, ei heller av et vanvittig biffsmørbrød fra Son Spa. Nei det ble rett og slett utkonkurrrert av matmangel. Lunsjen skulle tilbringes i vannet.
Turen gikk til Lunde. Og har man vært positiv til hytteeierne der før, får man jammen ta en revurdering. Å generalisere er aldri lurt, ei heller når det kommer til hyttefolket. Han vi møtte på Lunde sist, var tvers igjennom en hyggelig herremann. Herremannen som ubønnhørlig har lagt lås og slå på veien der barn blir brukt som fartsdempere, altså veien ned til vannet, er av en helt annen kaliber. Derfor ble det helomvending for Dilla og Flyndra. Dilla elegant og raskt på sin trehjuling, passende kledd i sort drakt for anledningen. Ikke svart motrosykkeldress av type skinn, men svart mares drakt av type gummi. Krokstrand ble nok en gang målet for fisketitting.

Har du dilla, ja så har du jo det. Da hjelper det lite at blyet ligger tungt hjemme i kjellern. Dillla fant veien til vannet, selv uten bly. Det ble en herlig dykketur der vi så mangt og mye men plukket med oss mindre enn lite. Ørret, Torsk, Fløyfesk, Horngjel, Steinbitt og Flyndrer ble observert og vi kan fastslå at Rødnebbene for alvor har intatt kyststripa. Om få dager er Gylta på plass også. Kanskje allerde i kveld. Da skal det nemlig være dykketrening ute, et sted mellom Moss og Vestby, sånn rundt solnedgang.






Foruten fisketittingen ble det også tid for en kopp kaffe ... eller kjele om du vil. Etterpå tok Flyndra nok en svingom i vannet. Herlig strøm opplevde vi begge og kanskje spesielt jeg alene. Det var herlig å ligge der å sveve forbi fisk etter fisk, møte en gjeng med Horngjel på mot strømmen. Ja det var bare gammen, selv om turen hjem igjen motstrøms var desto tyngre.

Dagens Selfie:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar