mandag 12. mai 2014

Wow! salty stuff


Sted: Kjøvangen og Krokstrand
Dato: 6 og 8. Mai
Temperatur: 10 grader
Sikt: 3-4-5 m
Dykkere: Nils Petter og Fredrik
 
Har du trøkket i deg nok fiskepinner fra findus, røkt kolje og andre frosne fiskedelikatesser, kommer trangen etter fersk fisk snikende som et ullteppe. For at det er fisk i fjorden vår har vi vel bevist en god stund nå. Og nettene er som kjent lange om våren og sommeren.
Tirsdagen ble treningen flyttet utendørs, i alle fall for Gylta og Flyndra. Etter desperat leting etter maske og snorkel, ble turen flyttet fra Lunde til Kjøvangen i håp om at utstyret skulle ligge der. Det gjorde det selvfølgelig ikke. Men annet utstyr har man alltids. Hodet ble lagt i bløt og sikten var overraskende bra, etter en god slant med nedbør den siste tiden. Vi ble hilset velkommen av både tre-fire og seks ørret,

Kjøvangen viste seg fra sitt beste og det formelig krydde av fisk i de fleste fasonger. Vi kunne hentet nok store sjøtunger til en festmiddag for fem sultne par. Men vi var i det bløte hjørnet. Høydepunktet var vel da det kom en diger (2-3 kg minst) ørret mellom beina til Gylta. Godt de ikke er lov å skyte, med skjelvende kalde fingre hos Flyndra, kunne det fort blitt laks i steden. Vi fikk med oss en fin fin torsk hjem, og middagen onsdag var reddet.

På torsdag dro den samme duo'en til Krokstrand. Torsk ga mersmak og jakten på mer god moddag var i gang. Også er ble vi hilset velkommen av ørret'en. Det var dog litt lysere ute og litt mindre liv, skjønt både ål og torsk koste seg i tangen. Vi fikk hentet hjem et par Tunger, som gikk til Blå Kjell som takk for lånet av lykt og tre deilige torsk ble også blinket ut. Mange, mange ble spart til en annen gang.



Det er ikke bare digg med natur og vann, men også god mat. Gløden er for alvor på gang. Dette er herlig, eller som nevnt. Wow, salty stuff.


Dagens Selfie:
Kommer (annet kamera)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar