søndag 27. mai 2012

Båttur!


Sted: Bevøya
Dato: 26.05.12
Temperatur: 14? grader
Sikt: 2 meter
Dykker: Roger og Nils Petter

Etter at den ene av oss hadde vært inne hele dagen og malt, og den andre bl.a. hadde gravd grøft, ble det endelig fritid og klart for verdens første SnorkelBåttur. For sikkerhetsskyld tok Roger med en 2,5(!)hk av nyere dato. Fort kom det uansett ikke til å gå, men vi ville gjerne komme både frem og tilbake. Med to motorer og potensielt 5,5 hk putret vi avgårde og passet godt på å ikke overskride 5 knop som er maksfart inne i havna.



Etter en aldeles nydelig seilas kunne vi ankre opp nesten på norspissen av Bevøya. Roger var så glad for endelig å få dykke, at han i dag droppet trusa! Mon tro om dette var en engangshendelse eller ikke...

Vi oppdaget fort at sikten ikke var noe særlig bedre enn i går, men for et flott sted!! Her stupte fjellveggen rett ned i vannet, og fortsatte rett ned til rundt 8-10 meter, der flatet det litt ut. Det var masse formasjoner i selve veggen, sprekker og overheng som flere steder nærmest dannet små grotter. Også her var det masse liv. Vi så utallige rødnebb, en god del gylter av fin størrelse og en hummer. Den tittet vi på en liten stund før den krøp lenger inn i den lille hulen sin. Imponerende klyper på den karen.


Vi fant båten nøyaktig der vi hadde ankret opp, men før vi kunne sette kursen mot Son igjen, måtte Roger et godt stykke opp i lia for å tenke på navneforslag til kajakken. Jeg tror jeg vet hvilket navneforslag Roger hadde i tankene da han med fjærlette steg kom ned igjen. Vel oppe i båten og ute på vannet måtte vi jo såklart ringe til Fredrik som satt hjemme. Ved hjelp av kikkert fikk han vært med på både en og to SnorkelSkåler med dertil egnet drikke.


Son's, ja sikkert Norges, tøffeste båt ble trygt fortøyd i elva, og to meget godt fornøyde SnorkelPikker avsluttet en herlig tur med deilig pizza på Ristorante og deilige damer på Oliven.

-filsnutt (fra dykket) kommer etterhvert-



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar