søndag 27. mai 2012

Sjøsetting

Sted: Laksa
Dato: 25.05.12
Temperatur: 14? grader
Sikt: 1 meter
Dykker: Fredrik og Nils Petter

Det hele begynte med sjøsetting av den nye båten, endelig! Vi mente vi ville klare å sjøsette den med håndkraft, men proffene som holdt på med en 30-tonns kran i Son Havn, mente vi burde sikre oss noe mer. Med hjelp av tau gikk det knirkefritt. (Og vi mener vel fremdeles at det hadde gått helt fint uten tau.)  Vi lånte en båtplass som lå lagelig til, og skynte oss hjem for å spise og pakke utstyr, i kveld skulle det kjøres båt og dykkes.



Som vanlig tok ting litt tid, og fordi det begynte å bli kvelden bestemte vi oss for å dykke først, og så flytte båten til sin egentlige plass. Turen ble lagt mot Laksa og sommerhusland. Ingen bommer ble observert, hverken i åpen eller lukket tilstand, og innerst i veien møtte vi en relativt hyggelig sommerhuseier som sa det var ok at vi parkerte bilen, hvis vi hjalp han med å plukke opp en badetrapp som hadde blitt skylt på sjøen.


Til tross for at sikten var den dårligste hittil i år, ble trappen lokalisert uten problem. I tillegg til trappa, kunne vi i begrenset utstrekning se et flott undervannslandskap. Mange store og små steiner (det mange ville kalle en ur) med masse tang, og ikke minst fantastisk mye liv. Det er som å svømme rundt i et akvarium der vannet skulle vært renset for mange uker siden. Man kan rett og slett ikke unngå å se dusinvis av Rødnebb, og Fredrik kunne heller ikke unngå å se mange Gylter av god kalliber. Undertegnede fikk til slut sett to stykker. Pga sikten må man nærmest svømme rett på krabatene, og det er jo et spørsmål hvem som skvetter mest, fisken eller dykkeren.


Det begynte så smått å bli mørkt da vi klatret i land, og det ble akkurat tid til en svak voksenbrus før vi dro bort i havna og tøffet med båten litt opp i elva til båtplassen. Der sloss vi med en moring før vi tok kvelden.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar