tirsdag 1. mai 2012

Debut på førpermieren.

Sted: Kjøvangen
Dato: 01.05.12
Temperatur: 10 grader
Sikt: 5 meter
Dykkere: Ludvig, Josefine, Farmor, og Nils Petter

Etter at ungene hadde oppdaget at jeg hadde huset fult av våtdrakter ble det heldigvis mas om å dra å dykke. Fri fra jobb, skole og barnehage, og solen varmet som den ikke har gjort siden før påske, så det var klart vi var nødt til å dykke i dag.  1. mai er jo som kjent arbeidernes dag, og med dem i tankene pakket jeg bagene, det er faktisk litt av en jobb å få med seg alt utstyret. Heldigvis har ikke ungene blybelter, enda....


Farmor og farfar var allerede ankommet Kjøvangen da vi kom frem, de hadde tatt turen fra Drammen og unngikk med nød og neppe arbeidertoget i Son. I lojalitetens navn kjørte vi bakerst i toget et lite stykke. Etter etablering av leirsted og et par kjappe pølser før grillen ble varm var det på høy tid å komme seg i vannet. Vi måtte jo få sjekket hvordan forholdene er før det braker løs med første offisielle utetrening til Soon Fridykkerklubb førstkommende torsdag. Ungene ble pakket inn i draktene, og gleden var stor da de oppdaget at vannet var deilig, selvom det var kaldt, draktene gjorde susen! Etter plasking og titting på hva som befinner seg på bunn inne ved land, måtte det hoppes. Flere stilrene hopp ble utført fra brygga.


Farmor hadde trippet litt smånervøst rundt på land mens vi var i vannet, hun hadde nok en idè om hva som kom til å skje når ungene kom opp av vannet... "Farmor, du bare MÅ prøve!" -og etter litt barnebarn-overtalelses-magi skle farmor inn i drakta, mer enn middels skeptisk for at det MÅTTE jo være kaldt selvom man har drakt, ihvertfall på fingre og tær! Men, etter noen minutter måtte hun innrømme at, jo, dette er faktisk ikke så ille. M/S Farmor lå på slep i ca 15 minutter, og på den tiden rakk hun å få se 3 stk flyndrer og en havnål.

En fantastisk deilig dag i og ved vannet! Forholdene og værmeldingen er optimale, det er bare å glede seg til torsdag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar