søndag 13. mai 2012

Endelig napp

Sted: Lunde
Dato: 12.05.12
Temperatur: 10 grader
Sikt: 5-6 meter
Dykker: Nils Petter, Håvard og Fredrik

Denne lørdagen fikk endelig Gylta og Flyndra napp. Noen ville være med de på tur i det ukjente. Planen var å teste den nye to-setern til Soon Fridykkerklubb, men da Håvard meldte om sin interesse for å være, ble planene omgjort i en fei. Turen gikk med bil til Lundeveien og det vi har valgt å kalle Lundestranda.
Gylta og Flnydra klagde litt over strandkvaliteten, da steinene ikke var videre gode å skifte på, men Håven trakk ikke en mine. Det eneste han trakk var drakta over hodet og kinven til Flnydra. O det var nettopp flyndre det skulle bli på debutanten.


Håven og begge flyndrene tok en lite svømmetur innom stranda for å bløgge fisken og hekte den på stringern. Mens vi holdt på kom Gylta svømmende, oppglødd som vanlig. Han hadde spottet 4 store torsk på grunna. Da fisken var hektet på og Gylta og Flyndra hadde lagt trynet i vannet igjen, fikk de en skikkelig overraskelse. Den ene av torskene sirklet nærest beina våre. Det lyste i øynene på begge gutta, det merket torsken og snudde. Men før den rakk å stikke helt til havs, smalt det fra den hjemmesnekra harpunen. Jommen ble det fin fisk til middag.


Nok et herlig dykk, der sikten fortsatt er god og fiskene i vannet mange. De flate kameratene finner vi overalt, og torsken er aldri langt unna. Harpunen er fortsatt feilfri (to skudd  to fisk). Hopp i havet, dette er gøy. Tror også vi kan konkludere med at dette ga mersmak hos Håven.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar